denat2000 23.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam.Na mojej działce znajduje się rura odpływowa z kanalizacji sąsiada. Sąsiad modernizuje swoją kanalizację i ta rura nie będzie już potrzebna. Ja na swojej działce mam zamiar postawić dom. Zastanawiam się co zrobić z tą rurą. Trzeba będzie ją jakoś 'odciąć'. Czy wystarczy że utnę ją i na początku i na końcu? Jak ją zabezpieczyć (zatkać)? Czy lepiej wyjąć ją z ziemi? Rura jest ułożona pod kątem i leży poniżej poziomu fundamentu planowanego domu. A drugi problem to jak ją znaleźć? Czy są firmy zajmujące się wyszukiwaniem rur w ziemi? Nawet nie wiem gdzie zacząć kopać. Zaczyna się w szambie ale to stary przedwojenny projekt i nikt nie wie dokąd ona idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.04.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Jeśli w niczym nie przeszkadza, to po co ją wyciągać? Zostaw, niech siedzi w ziemi, jak tyle lat siedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts