Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena ocieplenia - dziwny przypadek ...

taaatooo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

75 złotych / m2 - ocieplenie wełną , klejenie, tynk ... w tym klejenie boni ze styropianu wokół okien i drzwi, 4 słupy podpierające daszki wymagające oklejenia narożników i zaciągnięcia klejem, no i jeszcze szczelina wentylacyjna pod dachem, pewno łatwiej byłoby dojechać wełną do dachu. Nie wiem czy to cena typowa przy ociepleniu wełną ? Gdyby to rozbić na wełnę i tynkowanie to byłoby ok 55 wełna + klej i 18 zł tynk ...

• 4 weeks później...
Ja mialem wyceny od 20 PLN (!!!???) za calosc. Ale jak w Niemczech bodajże, najniższa i najwyższa odrzuciłem od razu. Plus takich, co: nieopatrznie podkreslil, ze najwazniejsze to zeby chlopaki robili metry. I takiego, co chcial uzywac piany wysokopreznej. Wielu nie zostalo po procesie "screening-u"

Ja mialem wyceny od 20 PLN (!!!???) za calosc. Ale jak w Niemczech bodajże, najniższa i najwyższa odrzuciłem od razu. Plus takich, co: nieopatrznie podkreslil, ze najwazniejsze to zeby chlopaki robili metry. I takiego, co chcial uzywac piany wysokopreznej. Wielu nie zostalo po procesie "screening-u"

karolek75 dobry wybór jakość/cena.....ile stawka m2?

karolek75 dobry wybór jakość/cena.....ile stawka m2?

Standard cenowy to chyba model 15+15+15. Ale dla standardowych grubosci styro. U mnie ma byc 33cm, wiec zazwyczaj cena szla w gore. Bylo 47 - gosc na blok podparaptetowy zrobil wielkie oczy, bylo 55, ale licza sie tylko metry, byla i cena 75. Ja biore ekipe od fightera. O swoich stawkach juz pisal, naciagacz jeden ;)

Aha, wazne jest tez, czy "na rachunek", kwestie rozliczenia materialow, itp itd.

Standard cenowy to chyba model 15+15+15. Ale dla standardowych grubosci styro. U mnie ma byc 33cm, wiec zazwyczaj cena szla w gore. Bylo 47 - gosc na blok podparaptetowy zrobil wielkie oczy, bylo 55, ale licza sie tylko metry, byla i cena 75. Ja biore ekipe od fightera. O swoich stawkach juz pisal, naciagacz jeden ;)

Aha, wazne jest tez, czy "na rachunek", kwestie rozliczenia materialow, itp itd.

Nie marudz :) stawka jest jaka jest. Taniej nie moge, no albo inaczej moge ale chlopacy uslysza ze maja leciec metry metry.... a ani Tobie ani mi to nie pasuje. Tak btw to mam nadzieje ze sie do tej pory skusisz na termodybel. w tym tygodniu wymyslilem nowy rodzaj termodybla :) dla wlasnie bardzo grubych termoizolacji 20cm i wiecej i nawet wyprodukowalem juz probna partie. brakuje mi tylko narzedzia do frezowania na taka glebokosc w styropianie - musze cos wymyslec :)

Plan jest taki zeby termodybel mial 5cm lub 10cm grubosci i byl w calosci wykonany z PIR-a o lambdzie 0,022, w ten sposob w miejscu kolkowania bedzie chyba cieplej niz na calej elewacji. wklejany na piane niskoprezna.

W tym tygodniu powinienem juz wrzucic zdjecia i opis, a w przyszlym - krece film pokazowy z tym :)

Edytowane przez fighter1983

Na pierwszej budowie w dumpingowej cenie ?

plus film z wykonania i deal :)

musze jeszcze tylko sprawdzic jedna metode ciecia, moze bedzie mniej kosztowna :)

Bo tu przy tych termodyblach moich wszystko jest drogie :) surowiec ciecie :) ale za to jaki termodybel !

Edytowane przez fighter1983