Fiziol 23.04.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam, Mam następująca sytuację. W miejscu gdzie mam mieć kominek znajduje się kanał wentylacyjny oraz komin do odprowadzania sadzy. Jeden obok drugiego. Niefartem jest jednak to , że kanał wentylacyjny jest od strony wnęki od kominka. (Na załączonym obrazku kanał wentylacyjny jest oznaczony numerem "1" a komin numerem "2"). Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie - czy mógłbym przedostać się do komina otworem przez kanał wentylacyjny poniżej kratki wentylacyjnej? Nie chciałbym obchodzić rurą ze spalinami kanału wentylacyjnego z przodu. Chodzi o dwie rzeczy: 1. Kanał wentylacyjny leci od podłogi tego pokoju - nie idzie "niżej" a ew. przewiert - jak już wspomniałem - byłby robiony poniżej kratki. 2. W domu jest rekuperacja i zastanawiam się czy w ogóle ten kanał (wentylacyjny) jest mi potrzebny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.04.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Jeśli jest rekuperacja, to kanał wentylacyjny jest niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.04.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Jeśli jest rekuperacja, to kanał wentylacyjny jest niepotrzebny Jest potrzebny do odbioru domu przez nadzór budowlany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.04.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 A Ty nadal swoje... To juz robi się smutne.Domu nie odbiera nadzór budowlany. MOZE skontrolować, ale w praktyce z tego prawa nie korzysta. Zmiana rodzaju wentylacji odbywa sie za pomocą skreślenia ciagów grawitacyjnych i wpisu KB o WM.Co ma wówczas do powiedzenia ewentualna kontrola z nadzoru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts