Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Usterka hudrauliczna w mieszkaniu, potrzebna pomoc.

Fylypek

Recommended Posts

Witam!

Szukam pomocy w sprawie instalacji hydraulicznej którą posiadam na wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu.

Otóż od kilku tygodniu z kranu i spod kurka do zmiany kierunku wody cieknie. Z dnia na dzień jest to coraz bardziej intensywne.

Kiedyś w swoim własnym mieszkaniu miałem tą wątpliwą przyjemność rozkręcać coś takiego, ale w tym przypadku nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać. Do postu dodaje zdjęcie na którym zgodnie z opisem widać w czym jest problem.

Myślałem o rozkręceniu tego (za co nie wiem jak się zabrać) i zaizolowaniu wszystkiego taśmą teflonową bądź czymś takim ( nie znam się an tym prawie wcale, więc to pierwsze co przyszło mi do głowy w celu naprawienia usterki).

Z góry dziękuje za wszystkie pomocne posty i serdecznie proszę o pomoc w tej sprawie bo woda leje się już tak mocno, że w momencie kiedy nie używam wody w mieszkaniu zakręcam jej głowny dopływ żeby przypadkiem nie zalać sąsiada z dołu.

Prosiłbym takżę o napomknięcie o narzędziach których będę do tego potrzebował, ponieważ musiałbym przed naprawą je sobie jakoś załatwić :)

Pozdrawiam!

11180114_896524673722181_1705985518_n.jpg

Edytowane przez Fylypek
błędne słowo

Jak wspomniałem mieszkanie nie jest moje i chciałbym tylko chwilowo (dosłownie na 2-3 miesiące) ograniczyć wyciekanie tej wody w miarę jak najtańszym sposobem.

Możesz kupić najtańszą baterię - koszt <50 PLN.

Jak zaczniesz się bawić w rozkręcanie to prawdopodobnie i tak skończy się wymianą.

Mimo wszystko chciałbym spróbować, skoro jest jakaś szansa, że skończy się bez kupna nowej baterii to warto spróbować. Mógłbyś mi tylko powiedzieć w jaki sposób zacząć rozkręcać ten kurek od zmiany kierunku wody? Byłbym bardzo wdzięczny :)

Tak jak napisał sterowiec40 - w środku powinna być śrubka. Prawdopodobnie zaślepka jest na wcisk albo przyklejona.