Gość grend 24.04.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 ... mam takie pytanie dlaczego na posadzki zaleca się położenie w warstwach styroian (na mijankę) a na elewacje uważa się zeto bezsens ??? Może to ktoś sensownie wytłumaczyć. Ja myslę o położeniu styro w 2 opcjach1. na mijankę bo według mnie nie jest się wstanie zapiankowac szczeliny rzedu 1-2 mm2 miedzy płytami robić specjalnie szczeliny 5 milimetrowe i wypełniac je klejem w piance - tutaj dodatkowym plusem jest monolit który nie trzeba według mnie kołkować, wada koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.04.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 ... mam takie pytanie dlaczego na posadzki zaleca się położenie w warstwach styroian (na mijankę) a na elewacje uważa się zeto bezsens ??? Może to ktoś sensownie wytłumaczyć. Ja myslę o położeniu styro w 2 opcjach 1. na mijankę bo według mnie nie jest się wstanie zapiankowac szczeliny rzedu 1-2 mm 2 miedzy płytami robić specjalnie szczeliny 5 milimetrowe i wypełniac je klejem w piance - tutaj dodatkowym plusem jest monolit który nie trzeba według mnie kołkować, wada koszty Na podłodze - mijanka- bo uzyskuje się większą szczelność i sztywność. Ponadto w jednej warstwie możesz ukryć cześć instalacji dodatkowo izolując i osłaniając ją drugą. Na elewacji zastosuj styropian frezowany i będzie szczelnie i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.04.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Na podłodze - mijanka- bo uzyskuje się większą szczelność i sztywność. Ponadto w jednej warstwie możesz ukryć cześć instalacji dodatkowo izolując i osłaniając ją drugą. Na elewacji zastosuj styropian frezowany i będzie szczelnie i dobrze. ja pytałem się dlaczego mijanka na podłodze to same zalety a na elewacji to nagle wada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.04.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Bo jakbyś nie ułożył to i tak pomiędzy warstwami będzie szczelina -nie ma jak połączyć dwóch warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 29.04.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Mijanka na podłodze ma zapobiegać klawiszowaniu przy obciążeniu, ugięcia spowodują spękania i posadzka się posypie. Ściana nie ma takich obciążeń i wystarczy zatopienie siatki w klej, która także może pracować i tynk będzie się dobrze trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knauf Therm 30.04.2015 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Znacznie ważniejsze jest szczelne ułożenie (elewacja) i dokładne doklejenie do ściany konstrukcyjnej. Podstawową zasadą (oprócz jakości materiału) jest zachowanie ciągłości izolacji na całej obudowie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.04.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Na ścianach i tak najczęściej jest układane na mijankę bez frezowanych krawędzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts