Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna - co wybrać OnoPlast Winergetic vs Vertex V90+

Recommended Posts

powiem tak, w moim przypadku wycena Vertex V90+ z 2 oknami HS i roletami wyszła 70 tyś ;/

natomiast wycena Winergetic Oknoplastu z 2 oknami przesuwynymi PST i roletami wyszła ok. 43 tyś. (doliczając nawet ok. 10 tyś do obu okien HS) wyszło by 53 tyś plus rabat na VAT który teraz mają 8% mniej to powiedzmy te 50 tyś.

Czyli różnica cenowa 20 tyś. zł na korzyść oknoplastu, nawet jeśli vetrexy są ciut ale ciut lepsze nie opłaca się za taką kwotę ... chyba że dostane jeszcze rabaty bo coś gościu mówił że w zależności od wpłaty .... więc czekam na korektę, bo wpłacam całość od razu i spokój.

powiem tak, w moim przypadku wycena Vertex V90+ z 2 oknami HS i roletami wyszła 70 tyś ;/

natomiast wycena Winergetic Oknoplastu z 2 oknami przesuwynymi PST i roletami wyszła ok. 43 tyś. (doliczając nawet ok. 10 tyś do obu okien HS) wyszło by 53 tyś plus rabat na VAT który teraz mają 8% mniej to powiedzmy te 50 tyś.

Czyli różnica cenowa 20 tyś. zł na korzyść oknoplastu, nawet jeśli vetrexy są ciut ale ciut lepsze nie opłaca się za taką kwotę ... chyba że dostane jeszcze rabaty bo coś gościu mówił że w zależności od wpłaty .... więc czekam na korektę, bo wpłacam całość od razu i spokój.

A spróbuj w Vetrexie zrobić wycenę na V82. Wtedy będziesz miał porównanie podobnych okien.

Poza tym aż tak duża różnica wydaje mi się, że coś tu nie gra. Różnice rzędu 10-15 % są normalne - przy założeniu że porównujemy podobne rzeczy. Ale tu mówimy o różnicy 40%. I tu nawet różnica w cenie pomiędzy V90 a V82 nie powinna zrobić aż tyle.

Mimo, że nowe okna są dobre warto zainwestować w dobre rolety zewnętrzne MODEROWANO Szczególnie mieszkając na parterze warto je mieć ze względów bezpieczeństwa. I można dobrze odgrodzić sie w taki sposób od hałasu i światła słonecznego. Edytowane przez finlandia
Reklama jest niezgodna z regulaminem forum (pkt 5.2.5 b/c)

25 tyś a 50 tyś to różnica na samych oknach, w tej kwocie chciałem się zmieścic maksymalnie z roletami ...

a powiedzcie mi drodzy forumowicze, jeśli mam cały strop lany, nadproże 25cm (tak jak pustak) i przy tym oknie 3100mm mogę je o 6cm cofnąć tzn. zrobić 19 cm nadproże żeby schować kasete rolety która wyniesie 205mm (a docieplenia mam 20cm)? czy to już takie zmiany konsultować z architektem? wzmocnić zborojenie na tą okoliczność ?? tj. dołożyć pręt fi 16 zamiast fi 12 ? czy można po prostu w tym zakresie sobie to zmienic bez zadnych kosekwencji ??

powiedzcie mi drodzy forumowicze, jeśli mam cały strop lany, nadproże 25cm (tak jak pustak) i przy tym oknie 3100mm mogę je o 6cm cofnąć tzn. zrobić 19 cm nadproże żeby schować kasete rolety która wyniesie 205mm (a docieplenia mam 20cm)? czy to już takie zmiany konsultować z architektem? wzmocnić zborojenie na tą okoliczność ?? tj. dołożyć pręt fi 16 zamiast fi 12 ? czy można po prostu w tym zakresie sobie to zmienic bez zadnych kosekwencji ??

Konsultować z architektem. On to musi "poprzeliczac"