szeklamarek 25.04.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Panowie (a może Panie ? ) Jestem na etapie instalowania muszli WC na stelarzach. Okazało się, że fachowcy od wylewania podłogi podnieśli poziom podłogi o 4 cm (i oczywiście nie pochwalili się ) i teraz kibelki mam jak w przedszkolu ( od podłogi do górnej krawędzi muszli - 36 cm ). Niby to tylko 4 cm, ale różnica jest kolosalna. Poza tym od podłogi do muszli jest tylko 2 cm - jak tam wjechać MOPEM ? Czy istnieje jakaś inna metoda niż rozkuwanie płytek, prucie podłogi i wstawianie na nowo stelaża i cały TEN bałagan. Może istnieją muszle o innych rozmiarach ??????? P O M O C Y !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.04.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 stelaż masz już zabudowany płyta KG i płytkami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeklamarek 26.04.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Niestety TAK !!!!!!!!!!!!!!!Zielona płyta KG 2x + płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Wydaje się to niemożliwe dlatego że w grę wchodzi nie tylko zamocowanie muszli, ale również doprowadzenie wody i odprowadzenie ścieków. Gdy tam będą jakieś "przeróbki" układ nie będzie szczelny.Nawet gdyby się dało przekręcić zbiornik wraz z elementami mocującymi jednak dojdzie również w tym przypadku wysokości zamocowania przycisku, a wtedy wymienione muszą być płytki z wyciętym otworem na ten element. Czyli destrukcja - lepiej pogodzić się z podniesieniem całości i zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 A jeszcze - jaki Ty masz model tego WC? bo pytasz o inne rozmiary...a nie wiemy jaki masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 27.04.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 No to klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeklamarek 27.04.2015 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Uf !!!! Nie ma tragedii. Muszla to Koło TOP. Do Waszej wiadomości znalazłem rozwiązanie. ( fajnie jest zadać rozpaczliwe pytanie i samemu odpowiedzieć ) Po pierwsze primo: mam stelaż podtynkowy "SANIT EISENBAU" i on produkuje: komplet przyłączeniowy mimosrodowy uskok 2,5 cm - zyskałem 2,5 cm Po drugie primo: KOŁO produkuje dwa modele muszelek (style L23-100 i rekord K93-100) gdzie wysokość do śrób montażowych to 31,0 cm , a nie jak w typowych 32,5 cm . Po trzecie primo: trzeba dobrać max grubą deskę i ....... BĘDĘ SZCZĘŚLIWY !!!!!!!!!!!! Pozdrawiam: Marek ps: w tym poście naprawdę nie było kryptoreklamy, a jeśli tak to niezamierzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts