Patryk Żurowski 26.04.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam. Zaopatrzyłem się ostatnio w pompę do wody brudnej, podobną jak na obrazku poniżej. Jej moc to 550W. Kupiłem ją do celów ogrodniczych, czyli podlewanie itd. Problemem jest zbyt słabe ciśnienie na końcu węża. Wąż o długości 20 m jest bezpośrednio podpięty do pompy. Bezpośrednio od pompy jest podłączony wąż calowy o długości 10 m, i na tym odcinku ciśnienie jest dobre, następnie jest redukcja do 3/4 cala i podczas zraszania ciśnienie jest niskie. Może tutaj tkwi problem ? Jeśli tak to proszę o pomoc. Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 ..... wąż calowy o długości 10 m, i na tym odcinku ciśnienie jest dobre, następnie jest redukcja do 3/4 cala i podczas zraszania ciśnienie jest niskie. Może tutaj tkwi problem ? Jeśli tak to proszę o pomoc. Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli Może ten cieńszy wąż ma uszkodzenie - rozwarstwienie (co dość często się zdarza) i przez to masz większy opór niż wydajność pompy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 26.04.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 pompy do wody brudnej nie "budują'' ciśnienia. Mają spore możliwości jeśli chodzi o przepływ ale ciśnienie jest na poziomie poniżej 1 bar. Kup hydrofor a problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk Żurowski 26.04.2015 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Wąż jest na pewno ok. Po podłączeniu do kranu, ciśnienie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Wąż jest na pewno ok. Po podłączeniu do kranu, ciśnienie jest normalne. Wygląda więc, że przedmówca ma rację, pompa daje przepływ nie ciśnienie, chociaż nie widzą Twojej pompy moja SDP18000 Karchera też nie ma wielkiego ciśnienia ale przepompowuje dużo wody instalacją z rury PE 40. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojkoś1719514456 11.04.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 cześć,mam identyczny problem w ciśnieniem wody .ciśnienie wody z pompy jest super do momentu przejścia przez redukcję z 3/4 na 1/2.bez znaczenia jest długość węża ogrodowego a redukcja musi być, no bo króciec do w "podlewaczce" jest 1/2' .będę wdzięczny na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts