Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Targi Budowictwa 2015r. Bielsko-Biała - wrażenia

Recommended Posts

47 Międzynarodowe Targi Budownictwa "Twój Dom 2015", 24 - 26 kwietnia 2015 r., Bielsko-Biała

Jeżeli ktoś był - podzielcie się wrażeniami.

Ja byłem i... mam mieszane uczucia. Może coś przegapiłem.

1. PIANKI, wszędzie pianki i ocieplenia pianką. SZAŁ I ZALEW PIANEK. Chyba z 10 stoisk z firmami oferującymi pianki... bleeeee

2. Tylko 1 stoisko z materiałami budowlanymi - Ytong.... w tle gdzieś między piankami.

3. Tylko 1 firma budująca 'klasyczne' murowane domy pod klucz, jedna konstrukcje szkieletowe, jedna prefabrykaty.

4. Znowu pianki... stoisko nr X

5. Kilka (5-6?) firm instalatorskich z pompami ciepła i wentylacją.... Kontakty zebrane, przydadzą się.

6. Więcej fotowoltaniki niż solarów - o opłacalności mało kto chce rozmawiać sensownie.

7. Stoisko z... wyciskarkami owoców (między piankami). Budownictwo i soki... hmmm....

8. Ani jednej firmy oferującej płyty fundamentowe. Dziwne.

9. Okna, płytki, kuchnie (nieciekawe stoiska), dachówki, kotły CO, piece, materace, armatura - mało ciekawe dla mnie.

To tak z grubsza moje wrażenia. Zdobyłem kilka kontaktów więc jestem ogólnie zadowolony. Czegoś jednak mi brakuje i czuję niedosyt.

Edytowane przez Antymateria

Imho aktualnie w dobie internetu i olbrzymich kosztów za udział w targach - nie ma to sensu. Ja nie bywam juz od kilku lat na targach ani jako wystawca ani jako ogladacz. Nic one nie dają. Jedynie targi grupy psb w Kielcach jeszcze maja sens ale na nie "kowalski" nie wejdzie