Pitbullek 08.05.2015 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Najważniejsza jest izolacja pozioma bo tej po wybudowaniu domu już chyba nie da się poprawić, a z pionową można zrobić wszystko...Mam pytanie , jak już zasypie wszystko piachem to przed chudziakiem dawać folię czy nie bo patrząc na dzienniki widzę że ludzie różnie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ja u siebie pod każdy beton daje folię - aby zaczyn "nie uciekł" i żeby dobrze związało - czy to jest izolacja przeciwwodna, trudno powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitbullek 13.05.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witam, Stan na dziś: Teraz jeszcze około 100 ton piachu, kanaliza i lejemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitbullek 20.05.2015 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Witam, Oświadczam że stan zero został zakończony. Na zasypanie poszło 110 ton piachu, zasypywane po 20cm i solidnie zagęszczane, kanalizacja ułożona, podejście do kominka również. Oto kilka fotek: Mam pytanie, ile dni należy podlewać chudziaka? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 20.05.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Chudziakiem się zbytni nie przejmuj. Jak popęka, to nic strasznego się nie stanie - to nie jest element konstrukcyjny. Podlewaj z 3 dni dla świętego spokoju. Poza tym gratuluję stanu zero. Niech się mury pną do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitbullek 22.05.2015 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Od dwóch dni pada więc chudziak podlewa się sam, jutro prawdopodobnie akcja zwiezienia materiału na ściany. Mam już chyba wybraną ekipę do dachu, powiedzcie czy cena 50zł za metr blachodachówki jest dobra, w te cene wchodzi chyba wszystko czyli rynny, obróbka 2 kominów, jednego okna dachowego i chyba kominy też mi wykończą blachą na rąbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.05.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Płaciłem 20zł, ale sam przybijałem łaty. Z łatami wyszłoby z 25. Bez szukania pierwsza lepsza ekipa 33. Trudno znaleźć kogoś droższego niż 40. Najdroższa ekipa jaką znam 55zł, ale oni robią dachy miedziane na kościołach. Poszukaj lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitbullek 22.05.2015 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Kurna no, Ci są sprawdzeni bo robili sąsiadowi na jesieni dach i moim zdaniem wyszedł im naprawdę dobrze, z kolei napotkani po drodze podczas pracy przy dachu krzyknęli 45zł, sam już nie wiem, chyba u mnie takie ceny są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.05.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 U was chyba ludzie kasę mają, bo na drogi nie wydajecie. Byłem niedawno. Od Kraśnika trochę telepie, ale jak się dobrym autem jedzie i w koleiny dopasuje, to można ręce z kierownicy ściągnąć. Znajdziesz taniej. OLX.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitbullek 25.05.2015 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Witam, Jutro zaczynam murowanie parteru. Jedną z rzeczy których się trochę boję to ponownie wykusz, czy ktoś ma jakieś szczegółowe fotki sposobu murowania i docinania pustaków przy wykuszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitbullek 31.05.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 No to lecimy, w półtora dnia wymurowałem 240 pustaków w tym wyprowadzone 4 narożniki, muruje się dużo lżej niż bloczki betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts