Iskierniczek 26.04.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam! Jestem na etapie poszukiwania firmy która wybuduje na działce drewnianą szopkę o wymiarach 5m x 4m, wysokości ok. 2,5m z drzwiami o 1m szerokości i dwoma oknami 1m x 1m.Oraz która postawi zadaszony taras drewniany o wymianach 4m x 4m wysokości ok. 3m. Nie chcę nikogo oszukać ale sam też nie chcę zostać oszukany przez "specjalistów" i dlatego chcę się dowiedzieć czy istnieje jakiś orientacyjny cennik postawienia 1m2 domku drewnianego/szopki i tarasu.Oczywiście chodzi o całościowy koszt robocizna + materiał potrzebny do budowy. Dziękuję z góry za wszelką pomoc. PozdrawiamTomasz Iskiernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 26.04.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 od 5tysiecy do 70 tysięcy... - nie wiem czy to ci wystarczy za odpowiedź. To można zrobić na 1000 sposobów wiec jakas wieksza precyzja by się przydala - np. czy to ma być szopa na narzędzia - czyli sciany z OSB na ruszcie z kantówek 6-6cm z dachem z najtańsza papą i oknami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskierniczek 27.04.2015 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 od 5tysiecy do 70 tysięcy... - nie wiem czy to ci wystarczy za odpowiedź. To można zrobić na 1000 sposobów wiec jakas wieksza precyzja by się przydala - np. czy to ma być szopa na narzędzia - czyli sciany z OSB na ruszcie z kantówek 6-6cm z dachem z najtańsza papą i oknami... Witam! Szopka typowo do przeznaczenia na narzędzia, a co do samego wykonania, no to tu jest pies pogrzebany, bo się na tym nie znam i dlatego poszukuję firmę która się podejmie jej wykonania. Rozmawiałem już z jednym z wykonawców który był na wstępnych pomiarach, póki co czekam na wycenę, budowlaniec doradził mi obicie takiej szopki płytą OSB (gr. nieznana) i wykończenie jej styropianem 3cm i zaciagnięcie siatką i klejem w celu zabezpieczenia jej przed gniciem. Dach prosty ze spadkiem 5st i wykończony papą. Cały budynek ma stać na filarkach betonowych wkopanych na 1m w ziemię, podłoga budynku wykonana również z płyty OSB 15cm nad gruntem. Okna i drzwi drewniane. Proszę mi powiedzieć, jakie mam uzyskać dodatkowe informacje od wykonawcy przy odbiorze wyceny? Z zapewnień wykonawcy, wycena obejmie wszystko począwszy od wykopania i zalania filarków po dach oraz całościowy materiał na budowę i wykonanie drzwi i okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Lidia 27.04.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 U mnie za altanę na narzędzia o wymiarach 4x4,5m wysoka na 2,7m z drewutniami zadaszonymi z boku powinszowali sobie 8000zł w tym krycie blachodachówką identyczną z tą na domu. Zobacz oferty na altyny.info.pl, brałem pod uwagę ich ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskierniczek 02.05.2015 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 U mnie za altanę na narzędzia o wymiarach 4x4,5m wysoka na 2,7m z drewutniami zadaszonymi z boku powinszowali sobie 8000zł w tym krycie blachodachówką identyczną z tą na domu. Zobacz oferty na altyny.info.pl, brałem pod uwagę ich ofertę. Poprawiam link: altany.info.pl Jeśli się nie mylę Paweł Chrzan wystawia dużo swoich domków również w serwisie allegro. Jestem już po wstępnej wycenie owego budyneczku z pierwszą firmą, tak więc kolejni forumowicze będą mieli porównanie gdyby jak ja szukali jakiś informacji odnoście budowy domku narzędziowego, domku gospodarczego czy jak to jeszcze inaczej nazwać. A wiec u mnie sprawa wygląda następująco (póki co ciągle bez szczegółów) budynek po zmianach (dł. szer. wys.) 6m x 3,5m x 2,5m firma zaczyna od wylania zbrojonych słupków betonowych, cały budynek będzie budynkiem szkieletowym, obitym płytą OSB, podłoga jak i dach będzie wykonana z tych płyt. Dach prosty obity papą, z rynnami i podbitką, na zewnątrz płyty OSB wykończone styropianem 3cm z siatką i klejem. Drzwi drewniane o 1m szerokości i dwa okna drewniane 1m x 1m. Według firmy od wejścia na działkę do finalnego zakończenia, budowa ma trwać ok 4tyg, z czego pierwsze 10dni będzie to czas przestoju, na wiązanie słupków betonowych. Wstępna wycena 10tys zł. Najbliższy możliwy termin budowy przełom czerwca i lipca 2015r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts