salans 26.04.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam, Po rozwaleniu starego otwartego kominka, okazało się, że komin jest wykonany z kwadratowych bloczkówRównież światło komina jest kwadratowe. Jak fachowiec powinien zrobić przejściówkę?Na dniach ma być wykonane podłączenia nowego wkładu wraz z obudową, i chciałbym wiedzieć czego mam się spodziewać, i czy na pewno będzie to poprawnie Na internecie znalazłem jedynie - przejściówką z prawie płaskiej blachy. ale na takiej półeczce w rogach i krawędziach stworzy się półeczka, na której będzie mogły gromadzić się wszelkiej maści śmieci od strony komina- ewentualnie radę wsunięcie dodatkowej rury fi 180 na całej długości komina. Czy ktoś coś może doradzić? Z góry dziękujeMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.04.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Można zrobić w tym miejscy rewizję i okresowo śmieci zmieść. Można też na wiele innych sposobów, ale raczej po oględzinach na miejscu. Łączenie ceramiki (kwadratowe bloczki?) ze stalą powinno być elastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salans 26.04.2015 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 z rewizją to będzie problem, ponieważ komin kończy się dokładnie na wysokości sufituchyba, że jakaś rewizja poniżej i tylko ręką próbować sięgnąć tak komin wykonany jest z ceramicznych bloczków, i pewnie w 1977 jak powstawał dom były inne bloczki i jak i rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.04.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Generalnie, to nie mam pojęcia o czym mówisz. Ja mówię ogólnikami... Wrzuć fotkę, będzie raźniej. Jeśli dobrze rozumiem twój drugi wpis, rura na całym odcinku komina do wkładu będzie najlepsza. Nie może to być czarna stal i wszystkie skropliny muszą spływać do środka instalacji. Również przy króćcu wkładu kominkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts