soldierwch 26.04.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam wszystkichOstatnio fachury przerobili mi kuchnię, nie wzięli jednak pod uwagę że mocowanie zwijacza do rolet wyjdzie w szafce za piekarnikiem...Więc główka pracuje.Znalazłem w jednym dość mogłoby się wydawać sklepie gdzie mnie olano takie coś:http://magma.sklep.pl/product-pol-3326-Silnik-elektryczny-230V-14W-15ob-przekladnia-naped.htmlKupiłem zwijacz korbowy i chcę go tam wyrzeźbić w komplecie z silnikiem.Pytanie czy ktoś może podpowiedzieć jak w tym konkretnym przypadku postąpić ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Pytanie czy ktoś może podpowiedzieć jak w tym konkretnym przypadku postąpić ? Pozdrawiam Tak na szybko, to ten silnik dość znacznych rozmiarów, ale - musisz go zamontować do dużego koła zwijacza korbowego 1,5N to wystarczająco na roletę(15kg) i sterować go tradycyjnie poprzez wyłącznik roletowy z tym, że kondensator ma być podłączony zgodnie ze schematem. Problem stanowi to, że nie da się zamontować w zwijaczu wyłączników krańcowych, gdyż jeden obrót koła nie wystarczy na zwinięcie rolety. Trzeba by podłączyć licznik impulsów, a to już podraża modyfikację. Przy zamykaniu/otwieraniu trzeba to robić ręcznie przyciskając przycisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soldierwch 27.04.2015 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 I właśnie chodzi mi rozwiązanie może i dla laika ale przytrzymanie klawisza od momentu do momentu zamknięcia mnie nie robi różnicyNie musi być to całkowity automat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts