Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Ostatnio fachury przerobili mi kuchnię, nie wzięli jednak pod uwagę że mocowanie zwijacza do rolet wyjdzie w szafce za piekarnikiem...

Więc główka pracuje.

Znalazłem w jednym dość mogłoby się wydawać sklepie gdzie mnie olano takie coś:

http://magma.sklep.pl/product-pol-3326-Silnik-elektryczny-230V-14W-15ob-przekladnia-naped.html

Kupiłem zwijacz korbowy i chcę go tam wyrzeźbić w komplecie z silnikiem.

Pytanie czy ktoś może podpowiedzieć jak w tym konkretnym przypadku postąpić ?

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/200432-dodanie-nap%C4%99du-elektrycznego-230v-innego-ni%C5%BC-wszystkie/

Pytanie czy ktoś może podpowiedzieć jak w tym konkretnym przypadku postąpić ?

Pozdrawiam

Tak na szybko, to ten silnik dość znacznych rozmiarów, ale - musisz go zamontować do dużego koła zwijacza korbowego 1,5N to wystarczająco na roletę(15kg) i sterować go tradycyjnie poprzez wyłącznik roletowy z tym, że kondensator ma być podłączony zgodnie ze schematem.

Problem stanowi to, że nie da się zamontować w zwijaczu wyłączników krańcowych, gdyż jeden obrót koła nie wystarczy na zwinięcie rolety. Trzeba by podłączyć licznik impulsów, a to już podraża modyfikację. Przy zamykaniu/otwieraniu trzeba to robić ręcznie przyciskając przycisk.

I właśnie chodzi mi rozwiązanie może i dla laika ale przytrzymanie klawisza od momentu do momentu zamknięcia mnie nie robi różnicy

Nie musi być to całkowity automat.

Pozdrawiam