p.kaldonski95 29.04.2015 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 zależy mi aby był dobry ale zarazem tani ceresit to dobra opcja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.kaldonski95 29.04.2015 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/tynk-silikonowy-caparol-kolor-transport-gratis-i5301759717.html tutaj masz 185 za wiaderko tynku caparol 185 z kolorem ale to tynk silikonowy silikatowy bodajże jest tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.kaldonski95 29.04.2015 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) czy poradzę sobie z barankiem ? Jak każdy podejrzewa w domu na parterze jest w niektórych miejscach grzyb dlatego właśnie tynk silikonowy żeby zabezpieczyć bardziej ściany tynki wewnętrzne bd kuł, cegły wysuszę potem coś na grzyba i szkło wodne a na to płyty g-k na klej co o tym myślicie? ???? [ Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez p.kaldonski95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.kaldonski95 29.04.2015 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 tak to wygląda a tak to kiedyś wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 29.04.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Topowym tynkiem jest Weber, ale zarówno dryvit jak i baumit są dobrym wyborem. Przypilnuj ekipę przy zatapianiu siatki, poczytaj jak wykonczyć narożniki okien to każdy tynk wytrzyma dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 29.04.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Ludzie kochani... albo macie dobrze albo macie tanio... Nie i to i to. Caparol i inne może, tani nie jest - ale dobry na pewno. Tani i dobry może być jedynie wtedy kiedy samemu się miesza takie tynki. O ile mienralkę da się zrobić o tyle silikony czy akryle to wysoka szkoła jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 30.04.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Podepnę się do tematu bo mam podobne pytanie, szczególnie na fightera tu liczę: Dostałem wycenę na tynk Caparola z robocizną, mała parterówka dach czterospadowy, dom ocieplony styropianem, na to klej z siatką+klej, wszystko równo, 125m2ścian Wykonawca chce za zagruntowanie+tynk silikatowy barwiony w masie 6800zł z jego materiałem (bez cokołów, ściany bez skomplikowanych elementów) Tynk zwykły (chyba mineralny) 5000zł. z jego materiałem Wydaje mi się że to dużo. Mam inną ofertę za samą robociznę za 13zł/m2 , czyli 1625zł, mój materiał. Czy materiał jest taki drogi? Ile kosztuje grunt+tynk silikatowy na 125m2 domu? Kolor jasny żółty ecri, prawdopodobnie Curry 60 lub 90 z palety Caparola. Ktoś się orientuje? Witam pisząc o tynku silkatowym masz na myśli Sylitol Fassadenputz? W takim wypadku tak to dużo, wręcz nieprzyzwoicie dużo. Wiaderko Sylitolu 25kg około 180.5 zł z dostawą przy 12 wiaderkach, czyli na 120m2. Co do gruntu nie zdążyłem sprawdzić w firmie dopłaty do pigmentu ale 312 zł za 40 kg białego. teoretycznie wychodzi mniej ale dopłata do pigmentu jeszcze została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 30.04.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam pisząc o tynku silkatowym masz na myśli Sylitol Fassadenputz? W takim wypadku tak to dużo, wręcz nieprzyzwoicie dużo. Wiaderko Sylitolu 25kg około 180.5 zł z dostawą przy 12 wiaderkach, czyli na 120m2. Co do gruntu nie zdążyłem sprawdzić w firmie dopłaty do pigmentu ale 312 zł za 40 kg białego. teoretycznie wychodzi mniej ale dopłata do pigmentu jeszcze została. Dzięki za info Oferta była na tynku mineralnym z robocizną 5000zł, na silikatowym 6800 z robocizną. Na pewno Caparol silikonowy ale zapewne nie Carbopor czy NQG. Gość ma firmę która robi duże budowy i albo chciał mnie nieźle skroić albo mu w ogóle nie zależało .Chyba liczył na łatwą kasę, opowieści o tym jakie ma rabaty w hurtowniach to niezła bajka była. Dziś mu podziękowałem. Tynk kupię sam a położy mi ekipa od tynków wewnętrznych. Czy ktoś się orientuje czy na szary klej mogę kłaść jasny grunt i tynk, nie będzie to przebijać? Czy raczej trzeba przejechać przed tym trzecią warstwą kleju na białym cemencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.04.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) grunt i tynk.zadnych bialych klejow.jest to po 1 bez sensu, po 2 3 warstwa oslabi uklad, po 3 podniesie kosztya tak BTW: okolice Sierpca, Kuszwicy i Bydgoszczy wlasnie jakos tak dziwnie maja ze stosuja na "szlichte" bialy klej... co jest totalnie bez sensu. Bialy klej ma sens w tak niewielu przypadkach, ze jest pomijalny Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.04.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam pisząc o tynku silkatowym masz na myśli Sylitol Fassadenputz? W takim wypadku tak to dużo, wręcz nieprzyzwoicie dużo. Wiaderko Sylitolu 25kg około 180.5 zł z dostawą przy 12 wiaderkach, czyli na 120m2. Co do gruntu nie zdążyłem sprawdzić w firmie dopłaty do pigmentu ale 312 zł za 40 kg białego. teoretycznie wychodzi mniej ale dopłata do pigmentu jeszcze została. witam na Forum konkurencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 01.05.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 witam na Forum konkurencje Cześć Cześć to musiało kiedyś nastąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.05.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 I bardzo dobrze.Sporo forumowiczow z Twojej okolicy sie zglasza do mnie i mam problem z odleglosciami. Wiec mam nadzieje ze pomozesz. W jakim promieniu od Czestochowy obslugujecie klientów? Macie tez wykonastwo czy tylko dystrybucje?Thermosan lub Carbopor na stanie?No i pytanie: mocniej w elewacjach czy w farbach i zywicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 01.05.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 I bardzo dobrze. Sporo forumowiczow z Twojej okolicy sie zglasza do mnie i mam problem z odleglosciami. Wiec mam nadzieje ze pomozesz. W jakim promieniu od Czestochowy obslugujecie klientów? Macie tez wykonastwo czy tylko dystrybucje? Thermosan lub Carbopor na stanie? No i pytanie: mocniej w elewacjach czy w farbach i zywicach? Zawsze chętnie pomogę, merytorycznie czy też logistycznie. Co do zasięgu to nie mamy jakiegoś zróżnicowania bo przecież każda dostawa jest inna. Z wykonawstwa zrezygnowaliśmy bodajże 4 czy 5 lat temu więc obecnie jedynie bawimy się dystrybucją. Amphisilan ponieważ Częstochowa jest na tyle specyficznym rynkiem, że amphisilan jest już niewyobrażalnie drogi i mało kto się na niego decyduje, ponieważ "lokalny silikon jest prawie połowę tańszy". Lepsze tynki jedynie na Śląsk się sprzedają jako tako. Czyli jakieś 90% amphisilanu. A co do ostatniego to tak pół na pół w elewacjach i farbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.05.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Mam inną ofertę za samą robociznę za 13zł/m2 , czyli 1625zł, mój materiał. Czy materiał jest taki drogi? Ile kosztuje grunt+tynk silikatowy na 125m2 domu? Płaciłem za robociznę 18 zł/2, ale wokół okien i drzwi były bonie w innym kolorze, no i rusztowanie było potrzebne bo dom z poddaszem. No i też inny region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.05.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Spox, no to mysle ze sie dogadamy jakos Co do "lokalnych silikonow" mam to samo w Sierpcu ... Paaaanie tynk silikonowy za 180zl?! jak w "nazwa firmy" maja "aste..... lub majste....." za 120zl No to sciagnalem sobie tez Cerral LOL ... i tez mam "dobry bo tani" tynk silikonowy. Klient chce - klient ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 01.05.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 no to ja nie mam alternatywy dla Caparola ale może kiedyś wrócę do tego pomysłu, który już parokrotnie upadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.05.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Śląsk to dla mnie masa ceglanych domów i taka zaj... secesja że aż oczy bolą jak to gnije...W kwestii tani i dobry - po tym co widziałem po marketach zawsze trafi się coś co jest jeszcze tańsze, niż było, lepsze niż było a kosztuje jedynie kilka złociszy... Poza tym czasem kopanie się z klientami nie ma sensu, z wykonawcami zresztą też. Ja się kopię, z bardzo różnych powodów z konserwatorami zabytków, czyli w teorii z ludźmi mającymi i tytuł i wiedzę. Pierwsze mają w realu drugie zwykle w teorii... a Ty wymagasz by zwykła brygada miała wiedzę? Wystarczy pochodzić po tematach na forum by się dowiedzieć co ile i jak liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 01.05.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 grunt i tynk. zadnych bialych klejow. jest to po 1 bez sensu, po 2 3 warstwa oslabi uklad, po 3 podniesie koszty a tak BTW: okolice Sierpca, Kuszwicy i Bydgoszczy wlasnie jakos tak dziwnie maja ze stosuja na "szlichte" bialy klej... co jest totalnie bez sensu. Bialy klej ma sens w tak niewielu przypadkach, ze jest pomijalny Dzięki za info z klejem., Wydaje mi się że większość maluje to Cerplastem i zostawia na "jak będzie kasa to się zerobi". Dziś majster od płytek mnie załamał i chyba elewacja zostaje na przyszły rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.kaldonski95 03.05.2015 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Pytanie do fightera ile bd kosztował tynk caparola sylikonowy w kolorze pomarańczowym za 25 kg uziarnienie 1.5 baranek ? niestety nie mogę znaleźć wzornika ale z ceresita to jest cuba 5/6 Edytowane 3 Maja 2015 przez p.kaldonski95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.05.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Pytanie do fightera ile bd kosztował tynk caparola sylikonowy w kolorze pomarańczowym za 25 kg uziarnienie 1.5 baranek ? niestety nie mogę znaleźć wzornika ale z ceresita to jest cuba 5/6 nie mam receptury na podany przez Ciebie kolor. Trzeba by bylo cos podobnego wybrac z palety barw Caparol, albo poprosic o opracownaie receptuiry przez studio receptur Caparol na kolor wg Ceresit. Patrzac na ten kolor - z pewnoscia trzeba bedzie go robic wg barwienia w programie SOTON - czyli barwienie fabryczne w Caparol Polska, bo koszt barwienia u mnie bedzie olbrzymi. SOTON - kazdy kolor w jednej cenie: Amphisilan FP K15 - 210 brutto/ opkaowanie 25kg realizacja bezposrednio z fabryki w Kleszczowie przesylka kurierska na koszt Caparol. Czas realizacji do 5 dni roboczych. min zamowienia: 300kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts