MatixL 27.04.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Żona chciałaby mieć możliwość podgrzania posadzki w łazience pod prysznicem (odpływ liniowy, podłoga z płytek) oraz strefy koło kibelka i lustra nawet w lato. Jedyna opcja to dać na rurki od podłogówki dodatkowe kable grzewcze tylko w strefach które chce mieć podgrzewane. Problem w tym ze podłoga w tych miejscach musi być wyczuwalnie ciepła czyli kable muszą nagrzać posadzkę do min 37 stopni a najlepiej do 40. Czy ktoś mógłby doradzić jakie kable mam użyć ? Chcę je zatopić w górnej warstwie wylewki ( początkowo myślałem o warstwie kleju pod płytkami ale wtedy trzeba by dać grubą warstwę kleju).Proszę o poradę jakie kable wybrać. Długość która wystarczy na obskoczenie stref grzewczych to 8 metrów w małej łazience i około 10 w dużej. A może lepiej zastosować maty grzewcze ? minus jest taki że nie wywinę ich sobie tak jak chcę. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez MatixL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 02.05.2015 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 żebys poczuł grzanie wystarczy 30C w podłodze a nie 37. Zeby grzać na 37-40 musiałbys podgrzewac mocą kilkaset wat, a wowczas jakbyś otrzymał rachunek, bys to wszystko wyłączył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts