Krzysztof Cegła 27.04.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, jako dość świeżo upieczony student architektury natknąłem się na taki oto problem: zadana została mi ściana trójwarstwowa: sylikat 18, styropian 20, cegła 12cm Są to wytyczne których nie mogę zmienić jeżeli chodzi o parter, jeżeli chodzi o piwnicę mogę trochę już pokombinować. Bo zadanie polega na zaprojektowaniu i narysowaniu podpiwniczenia, czyli muszę wykonać rzut piwnicy i detal przyziemia. Niespecjalnie wiem jak rozwiązać tę sprawę, detale przyziemia które znalazłem w internecie (a nie znalazłem tego wiele) niewiele mi na ten temat powiedziały. jak zrobić aby cokolik wystawał na odpowiednią odległość ? na czym posadowić tą cegłę ? raczej niema sensu robienie 3 warstw pod ziemią choć przyznam jednak że niechciałbym robić na dole grubszej ściany nośnej aby oś wciąż była pośrodku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts