Mateusz89 27.04.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam zakupiłem mieszkanie. Mam puste białe ściany kompletnie nie znam się na aranżacji wnętrz. Prosiłbym o kilka wskazówek jaki kolor scian mebli by pasował Tak wygląda salon. Jaki kolor ścian i mebli pasowałby do podłogi myślę wstawić meblościankę, komodę narożnik. Czekam na propozycję Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz89 27.04.2015 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Witam na jaki kolor pomalować przedpokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.04.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Meble białe, szara sofa. Przedpokój szary. :D Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz89 27.04.2015 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Ale panele jasne drzwi mam ciemne myślałem o ciemnych meblach brąz i kolor ścian jasny beż? Czekam na inne propozycje a jaką farbę do malowania ścian polecacie dulux dekoral śnieżka może inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.04.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Ja polecam farbę Benjamin Moore A tak zupełnie serio: - poczytaj o farbach na forum - setki stron - pokaż, co Ci się podoba - Ty tam będziesz mieszkał, nie my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kminek 29.04.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Możesz kupić ciemne meble, a do nich białą sofę. Ładnie, nowocześnie to wygląda. Z kolei przedpokój zrobiłbym w kolorze zielonym oliwkowym z dodatkami ciemnego brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eustachy.m 06.05.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Mam podobne mieszkanko aranżowane przez [moderowano] i ściany są pomalowane na kolor jęczmienia, taki ni to żółty. Zrezygnowałbym z meblościanki, szkoda przestrzeni i ciężko jest ją przestawić w razie, gdyby aranżacja się znudziła. Edytowane 6 Maja 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 05.06.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Pokój Pana jest wprawdzie widny ale jego powierzchnia nie jest duża, i jeszcze zmniejszy się, gdy zostaną wstawione meble. By nie tracić cennej przestrzeni lepiej jest wybierać paletę barw jasnych i jasne wyposażenie. Kolor drzwi może być tylko punktem wyjścia w kierunku określonej palety barw. Odcień drewna stolarki drzwiowej można powtórzyć w nielicznych detalach (noga lampy podłogowej, kolor ramek na ścianie, ozdobne krzesło) nie musi natomiast determinować mebli w całym domu. Sugerowałabym raczej meble jasne, białe lub w odcieniu podłogi (także połączenie jasnego drewna i bieli). Gdyby meble miały nowoczesny kształt i były uniesione na cienkich nóżkach, to pomieszczenie wydałoby się większe. Kanapa też lepiej by miała prostą, modernistyczną formę i jasną kolorystykę. To raczej wybór mebli determinuje wybór kolorystyki ścian. Łatwiej jest po prostu dobrać kolor ścian do mebli, niż odwrotnie, dlatego trudno jest mi na tym etapie coś więcej Panu podpowiedzieć. Mam nadzieję że mimo to, nieco ukierunkowałam Pana myślenie i tym samym trochę pomogłam. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts