Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DZISIAJ JAKIŚ PSYCHOLOG rodzinny OKAZAŁ SIĘ PEDOFILEM

AQUAJAC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wojtek62, tak, ja w przeciwienstwie do ciebie uważam, ze jak facet ma w domu zdjęcia gejów, to sam jest gejem (bo w przeciwnym wypadku, po co, dla studiów naukowych?, z ciekawości?) nie bądźmy naiwni.

A jak ktoś ma zdjęcia dzieci nago i w erotycznych sytuacjach to jest pedofilem. (stwierdzenie ogólne)

(założywszy , ze faktycznie do Samsona nalezaly, a nie jest to jakas podpucha)

Honorata,

może masz rację, może nie - sprawa podejścia,

ale zaczynam się zastanawiać nad tym - czy ktoś Go nie wystawił - foty są z paratu cyfrowego gdzie bardzo łatwo o wszelaką ingerencję,

bądź być może nie umiał już sobie ztym problemem poradzić i wybrał taki sposób.

zebrane dowody są mocne ale nie jednoznaczne - takie stwierdzenie padło od rzecznika prokuratury prowadzącej śledztwo

...- foty są z paratu cyfrowego gdzie bardzo łatwo o wszelaką ingerencję,

...

Czytałem, że większość zdjęć jest z polaroida, a tam trudno o manipulację.

Ciekawym tylko co on sam mówi o tych zdjęciach, bo jeśli je zbierał do pracy naukowej - to dawno nie słyszałem takiej bzdury (dobrze, że nie był fizykiem i nie pisał o bombie atomowej)

Po raz kolejny potwierdza się fakt, że psychologowie największe problemy mają ze sobą!

ania,

jakich mamy biegłych sądowych to najlepiej Polacy mogli się przekonać w sprawie G.Wieczerzaka

a jednak 3 miechy - jak zawsze maks. termin

w Szwecji kogoś oskarżają o morderstwo i sąd daje policji tydzień a tu byle sprawa i 3 miechy - tylko bogate społeczeństwo stać na taka rozrzutność

Nie jestem za osądzaniem przed wyrokiem, ale za aresztem w przypadku uzasadnionych podejrzeń - tak!

Dla mnie to nie jest byle sprawa. To poważne oskarżenie i właśnie w takich sprawach ludzie powinni być izolowani - żeby nie szkodzić dalej.

Zupełnie osobną kwestią jest czynienie z tego przed wyrokiem sprawy publicznej i nagonka w prasie.

Takie sprawy powinny byc jednak nagłaśniane - po wyroku. Informacja, którą przeczytałam dziś w internecie (onet), że 18 tyś. ludzi w Polsce szuka w necie treści pedofilskich i 14% dzieci w naszym kraju spotyka się z molestowaniem seksualnym jest dla mnie bardzo cenna. Przeraża mnie to. Żle mi z tym. Ale chcę wiedzieć. Bo mam dzieci i teraz mam już pewność - nie spuszczam dzieci z oka. Nie wysłałam córki na kolonie, nie puściłam nad morze z sąsiadką. Wiem, że ona dużo traci. Ale nie chcę ryzykować! Nie mogę jej zupełnie izolować. I tak dużą część dnia musi sobie radzić sama i staram się ją tak wychować, żeby dała sobie radę. Ale na dwa tygodnie, daleko i bez możliwości bezpośredniej rozmowy i kontaktu oraz natychmiastowej pomocy - nie odważyłam się. Nie wiem, czy dobrze robię. Ale po prostu się boję..

Przeczytajcie dzisiejszą Rzeczpospolitą ....

Facet się przyznał.... powidział, że nie może już z tym dłużej żyć....

Pozostaje więc jeszcze tylko wyrok sądu....

Opinia publiczna zdaje się już tę sprawę osądziła.

Kto następny !!!!!

Ta kara dodatkowa za kratkami to chyba najlepsza pociecha jeżeli cokolwiek w takiej sytuacji może być pociechą. Czytałam gdzieś w jakiejś gazecie że krzywdził dzieci autystyczne i upośledzone. Więc ofiary nie mogły o tym mówić. Ja takiemu pedofilowi dla przykładu obcięłabym przyrodzenie.... Albo bez zbędnych ceregieli wsadziła na dożywocie do więzienia. I to do celi bez telewizora i " wygód".

Dla mnie taki człowiek powinien być wykreślony na zawsze ze społeczeństwa. Jeszcze zlodziejowi można dać szanse na poprawę ,nawet huliganowi. Ale czlowiek o takich skłonnościach nigdy się nie zmieni. Ta świadomość jest przerażająca, bo wyjściu z więzienia krzywdzi nastepne dzieci.

Szok. Nie moge o tym myślec normalnie. Gołymi rekami bym sk.... dusiła.

Paty.

Po raz kolejny potwierdza się fakt, że psychologowie największe problemy mają ze sobą!

Psycholog też człowiek i jak każdy człowiek ma większe lub mniejsze problemy ze sobą (nie ma ludzi, którzy byliby od nich wolni). Oczywiście w każdej grupie społecznej znaleźć można zwyrodnialców - to są prawa statystyki.

Natomiast twoje pejoratywne (i infantylne) uogólnienie krzywdzi setki psychologów, którzy będąc ludźmi zdrowymi psychicznie i dojrzałymi, biorą na siebie problemy innych, co jest zajęciem bardzo ciężkim i niewdzięcznym - a niejednokrotnie ratującym życie.

Przy okazji dodam, jako ciekawostkę - obecnie warunkiem otrzymania certyfikatu psychoterapeuty, jest, oprócz wielu lat nauki i praktyki, przejście procesu własnej psychoterapii (co też, między innymi korzyściami, ma służyć selekcji potencjalnych terapeutów).

Czy pan Andrzej S. poddawał się temu procesowi - nie mam pojęcia.

Psycholog też człowiek i jak każdy człowiek ma większe lub mniejsze problemy ze sobą (nie ma ludzi, którzy byliby od nich wolni). Oczywiście w każdej grupie społecznej znaleźć można zwyrodnialców - to są prawa statystyki..

jasne tylko, że jako osoba która ma komuś pomóc, psycholog zdecydowanie powinien być zdrowy, także jako osoba która ma bardzo duży wpływ na innych ludzi, psycholog jest bardzo ostro oceniany - to normalne

Natomiast twoje pejoratywne (i infantylne) uogólnienie krzywdzi setki psychologów, którzy będąc ludźmi zdrowymi psychicznie i dojrzałymi, biorą na siebie problemy innych, co jest zajęciem bardzo ciężkim i niewdzięcznym - a niejednokrotnie ratującym życie.

tak tylko że jak słyszy się taką rewelację to traci się przynajmniej chwilowo zaufanie do wszystkich członków danej grupy społecznej - tu psychologów , i potrzeba trochę czasu aby to zaufanie odbudować. Niestety konsekwencje takich sytuacji dotykają także tych którzy nie byli ze sprawa w żaden sposób związani ( poza przynależnością do grupy zawodowej)

Przy okazji dodam, jako ciekawostkę - obecnie warunkiem otrzymania certyfikatu psychoterapeuty, jest, oprócz wielu lat nauki i praktyki, przejście procesu własnej psychoterapii (co też, między innymi korzyściami, ma służyć selekcji potencjalnych terapeutów).

taka terapia jest obowiązkowa przed rozpoczęciem pracy jako terapeuta, ponad to terapeuci są pod kontrolą ( nie wiem na ile ścisłą ) swoich kolegów po fachu i w ten sposób właśnie odbywa się ich praca nad sobą - praca nad możliwością pomagania innym

Czy pan Andrzej S. poddawał się temu procesowi - nie mam pojęcia
będąc w zawodzie raczej nie miał wyjścia

A dzisiaj oficjalnie podano, że przyznał się do winy

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2168303.html

A w ramach makabrycznych ciekawostek w temacie wiadomym proponuję w wyszukiwarce wpisać hasło "boylover"

Pozdrawiam

Meg

... twoje pejoratywne (i infantylne) uogólnienie krzywdzi setki psychologów, którzy będąc ludźmi zdrowymi psychicznie i dojrzałymi, biorą na siebie problemy innych, co jest zajęciem bardzo ciężkim i niewdzięcznym - a niejednokrotnie ratującym życie...

Sorry, ale ja nie napisałem, że tak jest (czuli, że psychologowie mają najczęściej problemy ze sobą), ale że po raz kolejny ten fakt się potwierdza.

Pan Andrzej S. zawsze wzbudzał we mnie odrazę bo gadał głupoty (vide - sprawa przemocy w TV).

Masz rację, że psychologowie zdrowi psychicznie mogą pomagać innym i jestem daleki od tego, żeby patrzeć na pozostałych psychologów przez pryzmat jednego zwyrodnialca.

Swoją drogą to straszne, że facet sam sobie nie mógł pomóc - wynika z tego, że takich zboczeńców należy trwale izolować.

Obawiam się tylko czy za parę lat nie usłyszę, że to jest odmienna orientacja seksualna :evil:

chyba lepiej reagować, niż pozostawać hipokrytą i udawać, że nic się nie dzieje :evil: to po co w takim razie włączasz się do dyskusji o psychologu, może ciebie bawią takie tematy, po co ci taka wiedza?????

Natknęłam się na tą stronę i chciałam ją zgłosić do kidsprotect, ale podają niewłaściwy nr telefonu :-? a fundacja nie jest zgłoszona w bazie numerów tpsa.. wszyscy wiemy, że takie strony sa blokowane i jednak można jednak coś zrobić w tym kierunku..zamiast bezpodstawenej oceny - nie przyszło ci do głowy, że jest to jednen z możliwości ochrony dzieci???

i dokładnie to było moim celem, a nie zainteresowanie takimi informacjami