marianoitaliano4 28.04.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Witam, Ogrzewanie w domu bazuje na piecu Viessmann Vitopend 100 + zasobnik wody.Jakiś czas temu pojawił się problem, otóż po grzaniu wody przez piec, przy pierwszym otwarciu kranu jest dużo wyższe ciśnienie (ciepła woda). 2 sekundy i ciśnienie wraca do normy. Do momentu kolejnego grzania wszystko ok. Macie pomysły co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.04.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Wywal z układu zawory zwrotne, to one powodują takie skoki.Są w zasadzie zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 28.04.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 A naczynie przeponowe na CWU jak się miewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianoitaliano4 29.04.2015 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) A naczynie przeponowe na CWU jak się miewa? Mam dwa. Jedno wiszące na ścianie, a drugie bezpośrednio w piecu. Nie wiem jak zweryfikować sprawność tych urządzeń. Zewnętrzne jest połączone z ogrzewaniem więc prawdopodobnie nie ma znaczenia, drugie to w piecu Vitopend 100 nie wiem czy jest połączone z ogrzewaniem czy wodą czy z dwoma na raz...? Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez marianoitaliano4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 30.04.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Wywal z układu zawory zwrotne, to one powodują takie skoki. Są w zasadzie zbędne. A jak jest antyskażeniowy .można zwiększyć naczynie wyrównawcze .ALe Fizyka jest i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts