ewako 28.06.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Proszę o radę. Kupiłam garaż wolnostojący za kwotę 4500 zł. następnie przez 3 lata po 500zł miesięcznie. Sporządzilismy akt notarialny, jest już po odczytaniu go i teraz facet przychodzi do mnie i mówi, że zaszła pomyłka, ponieważ on mówiąc o tych 4500 zł miał na myśli 45 tys.zł bo "operuje jeszcze w starych pieniądzach".Co teraz mam zrobić? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.06.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Są na Forum rekordziści chcący za 100 000 zł wybudować "na cito" cały dom. Ale przegięcie w drugą stronę czyli garaż za 45 000 zł także budzi moje zdziwienie.Niemniej napisz jaka jest cena w Twojej okolicy podobnego obiektu.Jeśli Twój kontrachent się rzeczywiście pomylił i zapisana w akcie notarialnym cena jest "rażąco niska" to uczciwie byłoby renegocjować ją.I to bez względu na to czy sprzedający może domagać się unieważnienia umowy na drodze prawnej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts