Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena szczelności okien Vetrex

Recommended Posts

Dzień dobry,

kilka tygodni temu miałem wymieniane stare okna plastikowe na nowe - Vetrex V90. Po deszczu o niewielkim nasileniu profile wewnętrzne okien wypełnione są wodą... Nie rozumiem jakim cudem woda dostaje się do wewnętrznego profilu, który w starych oknach był zawsze suchy. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

okonovetrex.jpg

Edytowane przez atms

Dzień dobry,

kilka tygodni temu miałem wymieniane stare okna plastikowe na nowe - Vetrex V90. Po deszczu o niewielkim nasileniu profile wewnętrzne okien wypełnione są wodą... Nie rozumiem jakim cudem woda dostaje się do wewnętrznego profilu, który w starych oknach był zawsze suchy. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

Ciężko ocenić sytuacje mając zdjęcie tylko fragmentu okna i nie widząc go na żywo. Zgłoś reklamacje.

Woda ma prawo być wewnątrz okna po otwarciu skrzydła przy profilu 2 uszczelkowym. Tutaj mamy 3 uszczelki i pojawienie się wody w części bliżej wnętrza mieszkania wydaje się niemożliwe.

Może wrzuciłbyś też zdjęcie całego okna ? Jestem ciekaw montażu tego okna od spodu

Ciężko ocenić sytuacje mając zdjęcie tylko fragmentu okna i nie widząc go na żywo. Zgłoś reklamacje.

Woda ma prawo być wewnątrz okna po otwarciu skrzydła przy profilu 2 uszczelkowym. Tutaj mamy 3 uszczelki i pojawienie się wody w części bliżej wnętrza mieszkania wydaje się niemożliwe.

Może wrzuciłbyś też zdjęcie całego okna ? Jestem ciekaw montażu tego okna od spodu

zgadzam się z tobą ciężko wydać opinie jak sie tego nie widzi na miejscu

miałem podobny przypadek na idealu 8000 pojawiła sie woda w blizszej części okazalo sie ze albo zostawili okno uchylone i nakapało i po drugie ocieplenie nie byolo gotowe a okna wysunięte były 0 2 cm poza mur. do tej spory spokój

Szanowny Panie,

w celu wyjaśnienia niepokojącego Pana zjawiska, sugerujemy wizytę serwisanta, który ustali przyczynę zamakania progu okna. Uprzejmie prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem 58 692 24 00 w celu uzgodnienia szczegółów.

Z poważaniem,

Marcin Michalski

Kierownik Działu Obsługi Klienta i Wsparcia Technicznego w Vetrex.

Witam, po raz pierwszy zabieram głos na forum....

..i dlatego Twoj glos jest mało wiarygodny wiec zostaje usuniety do czasu kiedy nas przekonasz ze takie fakty mialy miejsce.

Zarowno niepotwierdzone zarzuty (tu zalozyciel tematu wrzucil fotke dlatego zostal potraktowany powaznie) jak i takie slodzenie jak Twoje budza zwykle sporo watpliwosci.

Edytowane przez finlandia

.......mi aż serce mocniej bije jak czytam teraz opinie o oknach Vetrex 90+................w poniedziałek i wtorek będę miał właśnie ich montaż:)

Jeżeli miałbym się wypowiedzieć, to dotychczasowa współpraca jest dla mnie miłym zaskoczenie........życzę Sobie, abym miał identyczne odczucia po montażu i w trakcie użytkowania;) Oczywiście zdam relację. Przygotowana wnęka do montażu, już z osadzonym ciepłym parapetem, okno będzie zamontowane ok.2cm poza lico ściany...

IMG_20150429_114517.jpg

Edytowane przez Hanss

W wiekszosci nasza ocena jest jedna: zdjecie nic nie mowi poza tym, ze woda tam raczej nie powinna byc, no chyba ze.... i tu mozna by wymieniac dziesiatki prozaicznych przypadkow.

Fabryka zaproponowala serwis ktory to oceni - wiec ok. A wg mnie najlepiej zrobic prosty test we wlasnym zakresie: wytrzec wode z ramy, zamknac dobrze okno i polac je woda... :) by sie nie okazalo, ze to byla jednorazowa sytuacja, np. niedomkniete okno..

Dziwne zwyczaje tu panują. Usunięcie za to, że po raz pierwszy zabrałam głos - a co miałam powielać pytania innych - poradźcie - jakie okna wybrać - przecież umiem czytać i jeśli już takie pytania były, to wystarczyło czytać odpowiedzi. Długo rozpatrywaliśmy oferty 3 firm, a to, że padło na vetrex to teraz odbierane jest jako słodzenie? Czy wszyscy muszą po zakupie okien walczyć w sądach? Przecież o ile dobrze rozumiem, to po to jest to forum, by dzielić się doświadczeniami i unikać błędów. Nie będę zabiegać o udowadnianie nie wiadomo komu, że zakup okien miał miejsce. Ja już je mam i ten temat mam za sobą, ale pozostaje niesmak, że to chyba konkurencja stara się wyeliminować pozytywne opinie o innych. Może też mogłam wstawić zdjęcie z montażu, ale po prostu nie wiem jak to zrobić.

terina nie przejmuj się:) Twoje "wejście" na FM, było w najmniej lubianym tonie, tzn. "ach, och, ech" , w pierwszym poście wygląda jak reklama....postaraj się wkleić z dwa-trzy zdjęcia i na pewno Twój pierwszy post powróci na forum.....Sam wybrałem Vetrex V90+ i mam nadzieję będą również bardzo zadowolony jak Ty:)

, ale pozostaje niesmak, że to chyba konkurencja stara się wyeliminować pozytywne opinie o innych.

To nie konkurencja, Finlandia tez sprzedaje Vetrex

Racje ma Hanss

tzn. "ach' date=' och, ech" , w pierwszym poście wygląda jak reklama.... [/quote']

Co do Vetrexu to zgadzam sie z toba, sam sprzedaje od 6 lat ich okna.

co do tematu postu

W wiekszosci nasza ocena jest jedna: zdjecie nic nie mowi poza tym, ze woda tam raczej nie powinna byc, no chyba ze.... i tu mozna by wymieniac dziesiatki prozaicznych przypadkow.

Fabryka zaproponowala serwis ktory to oceni - wiec ok. A wg mnie najlepiej zrobic prosty test we wlasnym zakresie: wytrzec wode z ramy, zamknac dobrze okno i polac je woda... by sie nie okazalo, ze to byla jednorazowa sytuacja, np. niedomkniete okno..