Anna Baherycz 29.04.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam, będziemy z mężem kupować nowe mieszkanie w stanie deweloperskim, jest jeszcze możliwość zmiany ścianek działowych. To nasze pierwsze mieszkanie bardzo chciałabym, żeby było funkcjonalne. Jako że nie mamy doświadczenia proszę o pomoc. Długi pokój będzie przeznaczony dla dziecka, którego jeszcze nie ma więc najbardziej zależy mi na części dziennej i sypialni. Z góry dziękuje za pomoc. Rzut przedstawia propozycje dewelopera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.04.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Przedziwny projekt... Tu nie ma miejsca na przechowywanie W przedpokoju konieczne jest miejsce choćby na powieszenie kurtki, zdjęcie butów. Kuchnia malusieńka i de facto w przedpokoju. Pokój dzienny przechodni totalnie. Macie zwymiarowany plan tego mieszkania? Ścian działowych tu jak na lekarstwo, a dodatkowo piony Was trzymają - moim zdaniem nie poszalejecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstro 29.04.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Przedziwny projekt... Tu nie ma miejsca na przechowywanie W przedpokoju konieczne jest miejsce choćby na powieszenie kurtki, zdjęcie butów. Kuchnia malusieńka i de facto w przedpokoju. Pokój dzienny przechodni totalnie. Macie zwymiarowany plan tego mieszkania? Ścian działowych tu jak na lekarstwo, a dodatkowo piony Was trzymają - moim zdaniem nie poszalejecie zgadzam się z joliska. Wszystkie graty do upchnięcia w sypialniach. Co będzie w przypadku dzieci i ich "osprzętu" nawet nie chcę myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 29.04.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Układ co najmniej dziwny i na pewno bym się mocno zastanowiła nad kupnem tego mieszkania.Moja propozycja zmian:http://images70.fotosik.pl/843/6807b3ab55d3ff2cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 29.04.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Moim zdaniem również lepiej sobie dać spokój z tym mieszkaniem. Nawet propozycja kinki niewiele ratuje - nie wyobrażam sobie dzieci (dziecka) biegających do pokoju czy kuchni 100 razy dziennie między sofą a tv.Pokój dziecka też wydaje się być bardzo wąski - jaka jest szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 29.04.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Nie dostaliśmy niestety dokładnych wymiarów tylko plan, mieszkanie nie jest kupione więc nie wiedzieliśmy co możemy dostać. Każde pomieszczenie ma podane tylko m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstro 29.04.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Nie dostaliśmy niestety dokładnych wymiarów tylko plan, mieszkanie nie jest kupione więc nie wiedzieliśmy co możemy dostać. Każde pomieszczenie ma podane tylko m2. jeśli nie kupione, to uciekaj z niego czym prędzej - chyba, że jako tymczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 29.04.2015 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Myśleliśmy też, żeby w przejściu postawić stół jadalny a sofy postawić z tv przy wyjściu na balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 29.04.2015 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Kurczę lokalizacja idealnie nam pasuje dlatego chcieliśmy u tego dewelopera nie spodziewałam się ze jest aż tak źle byłam strasznie napalona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstro 29.04.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Kurczę lokalizacja idealnie nam pasuje dlatego chcieliśmy u tego dewelopera nie spodziewałam się ze jest aż tak źle byłam strasznie napalona... wybierz inne mieszkanie w budynku; na pewno są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 29.04.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 No właśnie ,biorąc wymiar drzwi 80cm ten wąski pokój ma niespełna 200cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 30.04.2015 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Niestety inne mieszkania do wyboru to albo lustrzane tego co upatrzyliśmy dla siebie albo dwu-pokojowe lub ewentualnie dwu-poziomowe ale na te to nas raczej nie stać Ale możecie zobaczyć tu też nie jest przewidziane miejsce w przedpokoju. Dziekuje Wam za spojrzenie chłodnym okiem, bo ja obiektywna nie jestem. Mam o czym myśleć teraz. Dzięki jeszcze raz bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 30.04.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Moim zdaniem układ dwupoziomowego jest niebo lepszy. Wejście do domu w głębi + schody dają wrażenie wejścia do holu mieszkania, a nie do kuchni. Z miejscem na szafy gorzej, ale można sprytnie zabudować długą ścianę i połączyć z szafką tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.04.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Najpierw zadaj sobie pytanie czy chcesz mieszkanie ze schodami..................? Na papierze wszystko pięknie ale po 2 tygodniach latania po tym krętych schodach może ci się odechcieć mimo że układ jest o wiele lepszy i metraż też spory.Już nie wspomnę o dzieciach,które by się tylko na nich bawiły.Ja bym szukała dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Baherycz 30.04.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Wcześniej zastanawialiśmy się nad inną lokalizacją i tam chcieliśmy taki układ. A to jak oceniacie? Jest jeszcze możliwość zakupu... http://nieruchomosci.jasiewicz.net/files/swierkowe/b3/b3.png Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Anna Baherycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 30.04.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Anna, z pewnością to mieszkanie ma czytelniejszy układ. Fajna opcja z możliwością zrobienia skrytki/garderoby - jak znalazł jak pojawią się dzieci, małe rowerki czy hulajnogi (chyba, że masz piwnicę).Sofa przy balkonie niezbyt szczęśliwa - musiałabyś pogłówkować z częścią dzienną i rozmieszczeniem.Może warto też przesunąć wejście do łazienki na ścianę od strony sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts