lysykrzysiek 29.04.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Otoz tak kupilismy wspolnie z kobietom domek 50 m2 na dzialce rod . Domek murowany z kominekiem i poddaszem . Chcemy zamieszkac na nim na okres paru lat wiec mam sporo pytan odnosnie wody i wszystko co zwiazane z inst-wodno. Pytanie numer jeden chcemy wybic studnie do ktorej bedzie podlaczony hydrofor z hydroforu na hmn ogrzewac pojemnosciowy-cisnieniowy potem prysznic i zlewy w kuchni i lazience . Jakiej mocy marki i jak podejsc do tego zeby hydrofor nie chodzil zbyt czesto a zeby ogrzewacz nagrzal tyle wody aby dwie dorosle osoby mogly spokojnie wziasc prysznic umyc zabki i wymyc naczynia ciepla woda ??? Zaznaczam ze pod nosem mam castorame i leroy merlin i w tych marketach chcialbym wszystko zakupic . Domek bedzie ogrzewany tylko z kominka bez plaszcza wodnego wiec nie ma opcji na ogrzewanie wody z pieca kominka badz gazu . Nie chce pytac panow pracujacych w marketach budowlanych bo niektorzy tak jak ja nie maja bladego pojecia nawet dlaczego pracuja tam Dodaje zdjecie domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 29.04.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Najpierw wiercenie studni, potem dobor urzadzen do pompowania wody.Bo: - studnia moze miec wode na roznym poziomie, moze byc potrzebna pompa glebinowa, a nie ssaca. - studnia moze miec mala wydajnosc, a wydajnosc pompy nie powinna byc wieksza - studnia moze miec kiepska np, zazelaziona wode, co wymaga uzdatniania, odzelaziacze maja swoje wymagania w kwestii wydajnosci pmpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysykrzysiek 29.04.2015 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Zaznaczam ze dzialka ma tylko instalacje elektryczna 230v :/ wiec i z tym musze sobie poradzic aby zasilanie uciagnelo wszystkie odbiorniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysykrzysiek 29.04.2015 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Po majowce dopiero bede mogl zrobic rozeznanie na jakiej glebokosci sasiedzi maja wode i znalesc ekipe ktora wybije studnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 29.04.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Po majowce dopiero bede mogl zrobic rozeznanie na jakiej glebokosci sasiedzi maja wode i znalesc ekipe ktora wybije studnie Studnie to sie wieci. Wybijac to mozna glupoty z glowy 230V o niczym nie swiadczy. Pytanie jakiej mocy masz to przylacze. Jak 1A to wody w czajniku nie zagotujesz. Wiekszosc nieduzych pomp nie potrzebuje pradu 3-fazowego, wiec to akurat nie problem marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysykrzysiek 02.05.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam po krotkiej przerwie . Nastepny temat jaki mam do ogarniecia to szambo ktore wybrac 1000 litrow na dwie osoby starczy , teraz na miesiac w bloku zużycie wody mamy okolo 16 m3 . Zalezy mi na tym aby raz na miesiac oprozniac szambo pozdrawiam ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts