Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grafiki, obrazy, plakaty itp. na ścianę - inspiracje, realizacje

Magdzia

Recommended Posts

Gość tripper
spory wybor reprodukcji jest w Zamku Ujazdowskim i w Zachecie. bardzo fajna rzecza (wg mnie), choc niezbyt duza, sa ilustracje z encyklopedii z poczatku XX wieku (staloryty, litografie kolorowe...), odpowiednio oprawione sa bardzo efektowna ozdoba wnetrza

• 8 years później...

jak w temacie.....

czy któraś z Was robiła zakupy na Allposters? ceny tam są dosyć wygórowane, ale nie znalazłem innego sklepu, który miałby tak duży wybór. może coś podpowiecie? sa wprawdzie strony, gdzie można kupić pliki graficzne i samodzielnie dać do wydruku, ale tam nie ma nic ciekawego.

nigdzie nie znalazłam tak ładnych reprintów starych grafik jak na Allposters - może cos podpowiecie?

oryginały - nie ma szans, bo interesuje mnie tylko konkretna tematyka (np.koralowce), i nie jestem kolekcjonerką:)

Edytowane przez Zielony ogród

• 4 months później...

wcale allposters nie jest drogi, widzę obrazy kosztujące mniej niż 100 zł. My kupowaliśmy ponad 10 razy drożej ale prawdziwe obrazy. Jeśli się widzi taki allposters i te ceny, to wiadomo, że są to obrazy drukowane. Po prostu mają plik, drukują, oprawiają i dlatego tak tanio, ale to nie są prawdziwe obrazy. Żona znająca się na sztuce chciała prawdziwe, ręcznie malowane i olejne obrazy. No i to już kosztuje. Za van Gogha daliśmy ponad 1500 a za Gustava Klimta 800 zł - ale to mały obraz i tryptyk do tego.

Niestety prawdziwe obrazy to już kosztują. Trzeba opłacać artystów, którzy ręcznie robią bardzo dobrą kopię obrazu. [:spam:]

Edytowane przez joliska

kupowałam na allposters plakaty, zgodnie z zainteresowaniami ;))) i blaszki vintage, bo do wystroju mi pasowały ;).

Czasami trzeba wyczekać, bo są przeceny nawet spore - tak przy 50% mozna się juz decydować, jak bardziej zależy to i na 30%

Plakat, nawet reprint, niczego nie udaje.

Natomiast "prawdziwe" obrazy czy to Klimta, czy to... van Gogha (a reprodukcja to czego?"Jedzących kartofle"?) 8) za 1500 czy 800.... no cóż.............................

Wolałabym naprawdę oryginalny obraz mniej znanego artysty.......... ale namlowany nie taśmowo

• 5 months później...
Polecam - jeśli ktoś jest z Warszawy lub okolic - wybranie się na Targowisko Sztuki w Arkadach Kubickiego - studenci ASP sprzedają tam swoje prace. Można spotkać naprawdę ciekawe, bardzo oryginalne obrazy i przede wszystkim unikalne. Ja już nie mogę się doczekać, kiedy będę na takim etapie, żeby dekorować nimi ściany. Najbliższe Targowisko po wakacjach...

• 8 months później...

Witam, jestem w trakcie poszukiwan fajnej duzej grafiki lub obrazu (ale raczej grafiki), ktora moglabym powiesic na scianie z bialej cegly tuz za kanapa/naroznikiem, tudziez oprzec o ta sciane. Wokol mnostwo malych i srednich obrazkow jednak chodzi mi o cos co nie zgubi sie na dosc wyrazistej scianie, podobnie jak na zdjeciu. Jesli ktos mialby jakies propozycje lub namiary na sklep to bede bardzo wdzieczna:-)

2036_d605370c-4892-4e0a-88eb-8b1f75059e67_max_900_1200_-salon-styl-nowoczesny.jpg

Zakladajac temat liczylam na to, ze kazdy bedzie mogl zamiescic w tym miejscu fajna wedlug siebie grafike, czym bedzie mogl zainspirowac tez inne osoby, w tym byc moze i mnie;-) Ja szukam czegos w stylu podobnym jak na zdjeciu lub tez duzej bialo czarnej grafiki ( moze byc napis lub wzor). Mogloby byc rowniez polaczenie bieli, czerni/szarosci i jakiegos koloru (fuksja, limonka, turkus). Prosta grafika-obraz w stylu nowoczesnym w kierunku skandynawskiego. Niestety nie mam pojecia gdzie szukac:-/

Zatem:

http://www.dekorolka.pl/obrazy-nowoczesne

Kilka miesięcy temu zauroczyły mnie dwa obrazy, które odkryłam na Saskiej Kępie w galerii Norland -

olej na płótnie: "Pod prysznicem"(100 x 70 cm) oraz "Akt" (100 x 70 cm). Zdjęcia w internecie nie oddają jednak ich klimatu, techniki wykonania, niejednoznaczności.

• 1 month później...