monach 30.04.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Koledzy jak wykonać zasypkę i chudziak w takim układzie? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 01.05.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.05.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 A co to jest ? zaniżone wejście do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 01.05.2015 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.05.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 tak No to normalnie zasypiesz wszystko tak jak powinno być , następnie zrobisz stopień i w garażu podobnie jak w domu zrobisz chudziak. Inaczej będzie jak będziesz ocieplał, ale to zrobisz jak będzie najlepiej dla Twojego ogrzewania Może teraz to dziwnie wygląda, ale tak jest jak poziom garażu jest niżej niż poziom podłogi w domu -(większość tak ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 02.05.2015 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Dzięki CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 02.05.2015 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 (edytowane) Chciałbym jeszcze zapytać o kwestie robienia chudziaka w czasie gdy już stoją mury,czy to poprawna opcja? Mam dużo piachu do wsypania i boję się że nie zdołam tego ubić, fajnie jakby to troszkę jeszcze samo osiadło, przynajmniej tak mi się wydaje. Edytowane 2 Maja 2015 przez monach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 02.05.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Samo nic nie osiądzie, zasypuj warstwami i zagęszczaj. Teraz będzie łatwiej, bo masz dostęp z każdej strony. Jak będą ściany i nie daj boże strop, to tyko przez okna i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 02.05.2015 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Będę zasypywał warstwami i ubijał oczywiście jak najsolidniej ale przy warstwie ponad metr piachu mam obawy. Może lepiej byłoby to jeszcze mimo wszystko zostawić, tylko nie wiem czy to jest zgodne ze sztuką budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.05.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Będę zasypywał warstwami i ubijał oczywiście jak najsolidniej ale przy warstwie ponad metr piachu mam obawy. Może lepiej byłoby to jeszcze mimo wszystko zostawić, tylko nie wiem czy to jest zgodne ze sztuką budowlaną. Ależ oczywiście - jeśli masz dom budowany metodą gospodarczą to można zostawić u mnie stał całą zimę z piaskiem - dopiero przed samym chudziakiem dołożony był piach, oczyszczony z elementów organicznych grabiami i zagęszczony ostatni raz. W tym czasie miałem innych wiele spraw(zmieniałem wewnętrzną kanalizację , wykonałem część instalacji elektrycznej i wodnej) więc mógł sam się uleżeć. U mnie było piachu na 9 bloczków wewnątrz więc miało co się zagęszczać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 02.05.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Lux. Teraz mogę kontynuować majówkę ze spokojną głową Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 02.05.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Wydaje mi się że jak to będzie zamknięte to samo się nie uleży, u mnie pospółka była zagęszczona warstwami i tak zostawiona przez całą jesień i zimę więc padające deszcze na pewno jeszcze trochę zagęściły, natomiast jak to zakryjesz dachem to w życiu metr piachu ci się nie zagęści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 02.05.2015 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 poskacze się trochę z cegłami i się zagęści:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts