maariusz535 30.04.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 zamontowalem w pokoju poltora miesiaca temu panele kronopol i strasznie smierdza,czy jest jakis sposob na to czy po jakims czasie minie czy juz bedzie ich czuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kminek 04.05.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Panele śmierdzą? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.05.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 A czym to czuć ? chemią czyli lakierami czy może śmierdzi podkład pod panele? Po raz pierwszy ktoś zadał takie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maariusz535 04.05.2015 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) podklad pod panelami raczej nie,podklad to aby te zielone plyty i pod nimi plyty takie trocinowe nie wiem jaka maja nazwe bo kladzione na deski ale to nie plyty osb,smierdzi chemia jakas albo jakis lakier,myslalem ze sciany ale zostalo pol paczki paneli w piwnicy i ten sam zapach jest w tej paczce Edytowane 4 Maja 2015 przez maariusz535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 04.05.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Ze 100 razy pisałem tu, że na betonie bym mieszkał a panela sobie nie położył. Zawszę twierdzę, że panel to g...o co drewno udaje. Pewnie stąd ten zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.05.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 .... panele kronopol... strasznie śmierdzą Pozostaje wezwać przedstawiciela firmy i ocenić wspólnie - co jest przyczyną takiego "objawu" - jeśli to można tak nazwać ich produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.05.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 podklad pod panelami raczej nie,podklad to aby te zielone plyty i pod nimi plyty takie trocinowe nie wiem jaka maja nazwe bo kladzione na deski ale to nie plyty osb,smierdzi chemia jakas albo jakis lakier,myslalem ze sciany ale zostalo pol paczki paneli w piwnicy i ten sam zapach jest w tej paczce czy przypadkiem nie są to panele na płycie wiórowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maariusz535 05.05.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 juz sam nie wiem co smierdzi.kawalek panela co zostal wacham i niby nie czuc .a w pokoju capi,wyczytalem ze potrafi smierdziec grunt bo duzo pisze osob na forum o smierdzacych scianach i to moze to sciany daja ten zapach a uzywalem wlasnie gruntu pod farbe tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.09.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Mam panele Kronopol dąb Leonardo. Montowałam je ok 2 lata temu. Od początku śmierdziały, ale pomyślałam są nowe pewnie przestanie po jakimś czasie. Niestety pomimo wietrznia, mycia środkami zapachowymi smród paneli dalej sie utrzymuje choć minęło prawie 2 lata. Panele mam w 3 pokojach a w innych pomieszczeniach drewno. Śmierdzi na pewno panel nic innego. Chcę to reklamować . Czy ktoś jeszcze ma podobny problem i może jakoś sobie z nim poradził ? Ja bym na pewno reklamował , nie wyobrażam sobie "smrodu" przez tak długi czas - być może to błąd jakiegoś składnika, lakieru kleju - skoro czujesz nie wpływa to dobrze na nasz organizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 26.09.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Teściowie robili remont pokoju w starym domu z bali. Wywalili starą podłogę na gruncie, zrobili wylewkę i na to poszły panele. Wylewka miała z 3 tygodnie, była zwyczajnie mokra, a na to nie dali nawet folii. Do tego panele najtańsze i w ogóle całość po mega taniości. Ostrzegałem ich, ale mają syna, co to jest najmądrzejszy na świecie i stwierdził że nie potrzeba, a oni go posłuchali.Pierwsze co się stało, to miejscami panele lekko wstały, ale to pod stołem, więc uznali że obleci. Potem łączenia miejscami popuszały i są takie zęby paskudne, ale nie mieli za bardzo wyjścia. Dodatkowo smród chemii unosił się w powietrzu, ale myśleli że wywietrzą przez lato. Niestety wczoraj jak u nich byłem to śmierdziało tak samo, a oni nie śpią już w tym pokoju, ani nawet gości nie przyjmują. Wilgoć + gówniana jakość = smród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.09.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Czyli widać panele zostały dobrze zamontowane, tylko sam produkt do bani. No nie zazdroszczę, ja bym na Twoim miejscu reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojdom1 10.10.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Może podłoga ,na którą kładłeś panele była mokra.To częsty problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 10.10.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Generalnie przy posiadaniu podłogówki, przed montażem paneli warto jeszcze raz włączyć grzanie i wygrzać kilka dni posadzkę, żeby usunąć wilgoć z betonu. Pod panele układa się podkład ze zintegrowaną barierą paroizolacyjną, który inaczej uwięzi wilgoć w betonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts