Bruxenka 01.05.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Dobry wieczór, zmagam się ostatnio z dostosowaniem łazienki dla mojej Babci po operacji (jest ograniczona ruchowo). Udało mi sie wymienić brodzik na dużo niższy (z 38cm do 10cm) ale mam teraz problem. Do tej pory Babcia używała zasłonki prysznicowej ale wtedy miała głeboki brodzik. Teraz obawiam się, że będzie się lala woda bo brodzik ma tylko 3cm głębokości. Rozważyłam wiele opcji łącznie z poręcza dla niepełnosprawnych z wklejoną pleksą ale zastanawiam się nad luksferami. Babci prysznic jest w rogu więc posiada dwie ściany, chodzi o zabudowanie do połowy trzeciej właśnie luksferami tak to wysokości 1m może 1,2m. Ścianka miała by dwa punkty oparcia, podłoga i ściana. Pytanie pierwsze czy ścianka z luksferów podtrzyma moją Babcie gdyby się na niej oparła czy ścianka pierdzielnie? problem pierwszy. Wiem, że ścianke mocuje się na specjaljnej masie do luksferów ale do surowych powierzchni. Babcia ma w łazience kafelki takie szkliwione. Coś czuje, ze do tego nie przyczepie luksferów. Czy moge to zrobić na pianke montażową, a pózniej już same luksfery będę łączyć masą i na końcu fugą? Będę wdzięczna za szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 01.05.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 kafelki posmaruj Betonkontaktem (np. firmy Knauf )i po wyschnieciu mozna stawiac luksfery . Dobrze postawiona scianka z luksferow jest tak samo mocna jak murowana z cegiel , takze babcia moze sie spokojnie opierac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 02.05.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Dodam tylko - daje się jeszcze zbrojenie poziome i pionowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bruxenka 04.05.2015 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Dziękuje za odpowiedzi. Niestety obok brodzika jest za mało miejsca na ścianke, musiałabym stawiać ją na krawędzi brodzika :/ Inna opcja to instalacja robionej na wymiar poręczy z wycięciem od środka i wsunięciem w nie pleksy, a boki chwycić silikonem. A żałuje bo luksfery jak napisał Super* są stabilne bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts