maciekchn 02.05.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Instalacje c.o mam spawana i musze dwie rury nagwintowac w istniejacej instalacji, czy gwintownikiem dam rade czy ktos to robil ciezko idzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 02.05.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Kiedyś wszystko się gwintowało.. jak gwintownica nie zajechana to spokojnie gwint zrobisz,posmarować i do roboty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 03.05.2015 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Gwintownik nowy. ale boje sie ze cos sie urwie na spawie jak bede krecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 03.05.2015 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Czy jakaś pasta do gwintowania czy tawot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 03.05.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Zwykły olej np. z auta i kontra dużym kluczem żeby nie ukręcić na spawie. Edytowane 3 Maja 2015 przez cieszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 04.05.2015 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Samemu będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.05.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.05.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Metrowa rurka - przedłużka ? I pomocnik się przyda - do tego trzymania, zresztą w ogóle to trzeba będzie trzymać rurę bo będzie skakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 05.05.2015 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ile gwintu potrzeba by skrećić c.o 2cale , u mnei wyszło 15mm i gwintownik stoi i nie idzie dalej, I pytanko jak nazywa sie tołacznie , bopotrzebuje uszczelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 05.05.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wycofać i ciągnąć dalej,do końca najlepiej. A połączenie to zwykły kołnierz,uszczelka w każdej hurtowni inst. tylko zmierz średnicę wew. i zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.05.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 http://www.warsztatkubusia.pl/galerie/k/klucz-do-rur-zaba-geko-1_1219.jpg takiej żaby trzeba użyć, ta podana przez Kolegę wyżej wymaga zaciskania rencami.Ta zacina się na rurze, przez co 100% koncentracji na odkręcaniu, oraz możliwość zastosowania fizyki (przedłużki).Gwintowanie 2in potrzeba też krzepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekchn 05.05.2015 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 http://www.warsztatkubusia.pl/galerie/k/klucz-do-rur-zaba-geko-1_1219.jpg takiej żaby trzeba użyć, ta podana przez Kolegę wyżej wymaga zaciskania rencami. Ta zacina się na rurze, przez co 100% koncentracji na odkręcaniu, oraz możliwość zastosowania fizyki (przedłużki). Gwintowanie 2in potrzeba też krzepy. Dokładnie taka mam , ale zrobiłem inaczej, wbiłem 2 druty w ścianę przez co blokują rurę i przyspawałem je tyle nagwintowane, myślę ze może wystarczy 1,5cm gwintu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.05.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 To po gwintownicy widać ile jeszcze można było wykonać gwintu, ale nie więcej niż jeden zwój, na pierwszy ogląd można by było max wykonać jeszcze. Ruszenie dwójeczki to nie taka prosta sprawa.A żeby Cie nie napad duch miedzi... dzięki dwójeczkom, masz cichy bufor ciepła, łagodzi za dużą moc kotła, mam wiem że system w brew temu co chcą "instalatorzy" z kotłem GS sprawdza się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts