semmac 02.05.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam. Chciałbym w garażu wylać posadzkę. Mam cement klasy pierwszej. piasek, ale wapna gaszonego brak. Co można dodać zamiast wapna, żeby to miało ręce i nogi?Plastyfikator? przed tym przestrzegają:http://muratordom.pl/gotowe-rozwiazania/budowa/czy-plastyfikator-zastepuje-wapno-w-cementowej-zaprawie-murarskiej,146_12245.html Jakaś inna chemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.05.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Od kiedy to wapno stosuje się do wykonywania wylewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semmac 03.05.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Od kiedy to wapno stosuje się do wykonywania wylewek ? Hmm jako amator to pamiętam z dzieciństwa, że do wszystkiego związanego z cementem dawali wapna. I tyle mojej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.05.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Do wylewek nie. Cement woda i kruszywo. Ew. plastyfikator ale go nie lubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semmac 04.05.2015 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Do wylewek nie. Cement woda i kruszywo. Ew. plastyfikator ale go nie lubisz. Kruszywo czyli piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 04.05.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Hmm jako amator to pamiętam z dzieciństwa, że do wszystkiego związanego z cementem dawali wapna. I tyle mojej wiedzy Tak dawali do murowania i do tynku. Owszem dawniej robiono fundamenty cementowo-wapienne bo były bardziej suche a dzisiaj z nimi jest straszny problem w starszych domkach. Kruszywo to nie piasek. Nie myl pojęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts