ZiPi 02.05.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam ! Przed ociepleniem poddasza chciałbym zaimpregnować od spodu deski i krokwie na dachu. Dach ma pełne deskowanie i większość desek jest surowa i sucha, tylko krokwie były wczesniej impregnowane.Jak się za to zabrać ? Myślałem, ze zamiast pędzla czy wałka, uzyję pojemnika ciśnieniowego do oprysków i spryskam krokwie i deski od spodu. Czy ma sens taka robota ?Jakiego preparatu użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.05.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Ma sens. Jak na deskach jest kora to najpierw należy ją usunąć. Radzę zastosować preparaty oparte na związkach miedzi np. Kuprafung. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 03.05.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Użyj pojemnika ciśnieniowego tj do oprysku drzewek albo jak masz możliwość to pokombinuj z karcherem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZiPi 03.05.2015 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Mam 150 m2 dachu i będę impregnował natryskowo. Ile mniej / więcej impregnatu zuzyję na taką powierzchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 03.05.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 kup jedno wiaderko, zużyj i zobaczysz jaka wydajność. Na opakowaniu powinno być napisane jakie zużycie ale przy natryskach cieżko to stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 19.05.2016 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Ma sens. Jak na deskach jest kora to najpierw należy ją usunąć. Radzę zastosować preparaty oparte na związkach miedzi np. Kuprafung. Pozdrawiam. Myślę o zastosowaniu tego impregnatu lecz trochę obawiam się o toksyczność miedzi w Kuprafungu P Czy moze lepszym wyborem bedzie Kuprafung NO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 19.05.2016 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 jeżeli jest możliwość stosowania na paletach które mają kontakt z żywnością to o toksyczność się nie martw. Ja mam inne pytanie deski które zamówiłem do szalowania stropu przyszły zabezpieczone jakimś środkiem koloru brązowego. Po zalewaniu większość tego specyfiku została zdrapana. Czy jeżeli będę chciał wykorzystać te deski na dach to impregnat muszę użyć taki sam czy mogę każdy inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Może być inny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 20.05.2016 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Czy Kuprafung P jest dużo lepszy od Kuprafunga No? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 25.05.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Nie doszukałem się żadnych znaczących różnic poza tym że Kuprafung P ma miedź w składzie a NO nie ma...czy ktoś korzystał i może podzielić się doświadzczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts