Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

za kilka dni zaczynamy naszą przygodę z budowaniem.

Zdecydowaliśmy się na dom drewniany, prefabrykowany, wykonany w technologii CLT.

Poszukuję wszelkich informacji na temat budowy domu w tej technologii,

niestety w Polsce nie spotkałem jeszcze domu z CLT.

Liczę na pomoc Forumowiczów, będę wdzięczny za uwagi od każdego,

kto budował lub mieszka w takim budynku.

• 3 weeks później...

Witam, wybudowalem juz sporo takich domow i chetnie pomoge, generalnie jak sa juz Panstwo zdecydowani na ta technologie to pewnie juz wszystkie plusy sa Panstwu znane. Zapraszam do kontaktu ze mna mysle ze sporo podpowiem i moge tez zaofertowac dom dla Panstwa.

https://www.facebook.com/budownictwoCLT

• 4 weeks później...
Są takie domy na pewno. Sam kiedyś widziałem budowę takiego domu bodajże w Świeradowie Zdroju (woj. dolnośląskie). Sama budowa jest na tyle spektakularna i charakterystyczna, że trudno byłoby ją pomylić z inną technologią :)

Dziękuję za informacje.

Szkoda, że nie mam kontaktu do kogoś, kto budował i mieszka w domu z CLT.

Nasz dom powstanie lada chwila - początek lipca 2015, więc już niedługo sam się przekonam jak to wygląda.

• 3 years później...

Podbijam temat, czasu juz trochę minęło, to moze ktoś juz zbudował? Opisze swoje wrażenia?

Albo orientuje sie kto moze zbudować w tej technologii do stanu deweloperskiego?

w Polsce jest kilka firm łatwo znaleźć !

tu masz ciekawy filmik o człowieku który opatentował tą metodę https://drewnamoc.blogspot.com/2018/12/film-jaka-jest-moc-w-drewnie.html :yes:

Widziałam, bardzo fajny temat. Szkoda tylko ze tak drogi, ale nie ma sie co dziwić. Przeszukałam

Juz chyba cały polski rynek w internatach w tej technologii, ale chcialabym opinii ludzi którzy w takim domu mieszkają. O ile szkieleciakow jest multum to o CLT cisza.