beatagl 02.05.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 WitamMoże ktoś mi polecisz siekierę lub siekiery takie które posłużą długo ale nie koniecznie kosztujące fortunę. Potrzebuje do ogrodowych spraw - grill , do kominka i drobnych pracJak się sprawują takie z plastikowym trzonkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.05.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Witam Może ktoś mi polecisz siekierę lub siekiery takie które posłużą długo ale nie koniecznie kosztujące fortunę. Potrzebuje do ogrodowych spraw - grill , do kominka i drobnych prac Jak się sprawują takie z plastikowym trzonkiem ? Fiskars może i kosztuje dużo ale warto jest mieć coś takiego, co posłuży dłużej i będzie spełniać wymagania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 03.05.2015 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 fiskars około 200 złzwykła 40 zł opłaca się kupować fiskarsa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 03.05.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Tylko fiskars. Nie ma lepszej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 03.05.2015 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 jaki model polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 03.05.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 fiskars x27 to już topór max do łupania grubych klocków (po godzinnej zabawie już dość mocno boli w nadgarstku) także tak na co dzień koło domu to x25. Najlepiej przymierz w sklepie czy x25 nie będzie dla ciebie za duża. W razie w są i mniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atyp1 03.05.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Na allegro, na aukcjach niewyróżnionych Fiskars zaczyna sie od 70 - 110zł X7 albo X10 . Zobacz która długość odpowiada Twoim potrzebom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.05.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Mi w sklepie ogrodniczym sprzedawca uczciwie doradził, że jak nie jestem drwalem i siekiery będę używał "od wielkiego dzwonu" to mam brać jakiś no-name z polskiej stali (made in Poland oczywiście) i po sprawie. Kupiłem za ok. 50zł - na moje potrzeby jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 03.05.2015 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 W każdym gospodarstwie przydały by się ze 3 rodzaje siekier - rozłupująca , uniwersalna , toporek . taki zestaw fiskarsa to około 500zł , polskiej produkcji 120zł , nie wiem czy jest sens szarpać sie na profesjonalne siekiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 03.05.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 A może warto poszukać w swojej okolicy kowala i u niego kupić.Na lubelską giełdę samochodową przyjeżdża jeden i ten sam od kilku lat.Można mu swoją starą tępą oddać, za tydzień przyjedzie i przywiezie poklepaną.Mam po dziadku bardzo dobrą siekierę z cechą jednostronnie klepaną i w zupełności mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.05.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 X 25 i będzie dobrze o pozostałych dwóch zapomnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 04.05.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 W każdym gospodarstwie przydały by się ze 3 rodzaje siekier - rozłupująca , uniwersalna , toporek . taki zestaw fiskarsa to około 500zł , polskiej produkcji 120zł , nie wiem czy jest sens szarpać sie na profesjonalne siekiery Polecam zestaw siekier z polskiej stali, moi rodzice mają siekiery kupione u lokalnego rzemieślnika-kowala, używają ich już kilkanaście lat. Może nie mają takiego designu jak fiskars, ale swoje zadanie spełniają bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts