trzcionek 03.05.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam, Mam zamontowaną skrzynkę od Taurona w granicy działki jako zasilanie placu budowy i docelowe, czekam na fakturę za przyłącze i umowę na dostawy .Powiedzcie mi proszę jak teraz zasilić plac budowy z takiej skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 03.05.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Podłączasz rozdzielnicę budowlaną. W sprzedaży masz różnego typu - wiszące i stojące.Ważne aby miała przynajmniej dwa gniazda 230V (u mnie miała cztery) i siłowe 16A i 32A. Najczęściej na wyposażeniu jest też łącznik tablicowy - w moim przypadku miał funkcję L-O-P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trzcionek 03.05.2015 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Czyli tak:1. Umówić elektryka,2. Wykopać od granicy działki w okolice obiektu na kabel?3. Czy kabel ma pójść w jakiej izolacji wtórnej?4. Energetyka wkopała YAKXS 4X35 o ile dobrze pamiętam to jest miedziany jaki kabel dla mocy przyłączeniowej 14kW?5. Od skrzynki do granicy domu po planowanym wykopie jest 19 m ile zapasu trzeba zostawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts