majschi 04.05.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Będę miał odbiór kominiarski kotłowni, ale pewnie kominiarz na temat tych błędów które tu wytknęliście się nie wypowie. Ponieważ jeszcze nie zapłaciłem całej sumy za wykonanie kotłowni, to mam pewne pole manewru. Ale proszę o radę jak to załatwić. Jak powiem, że wyczytałem na forum, to facet mnie wyśmieje. Jak wezmę jako eksperta kogoś z firmy konkurencyjnej to powie, że każdy fachman ma swoje sposoby. ć? Zacytuj mu polską nornę dotyczącą zabezpieczenia otwartych instalacji http://www.is.pw.edu.pl/~pawel_kedzierski/Zabezpieczenie%20NW%20otwarte.pdf Chcesz mieć instalację zgodną z przepisami a co za ty idzie bezpieczną. Nie płać dopóki nie przerobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semmac 05.05.2015 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Będe walczył o przebudowę.Dzwoniłem do kominiarza. Niestety ich obchodzi tylko komin i nawiewy/wywiewy. Na temat podłaczenia nie będąsię wypowiadać. A jak wygląda sprawa założenia siłownika na zawór czwórdrożny? Jesli się go podłaczy do sterownica e-coalto chyba powinny współpracować ergo niebezpieczeństwo zamknięcia jest prawie zerowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 06.05.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam a czy rura łącząca naczynie z piecem może byc z alupexa 20mm znajomy ma zrobione tak że od pieca idzie z miedzi z metr a dalej na strych alupex 20mm a przelew alupex 16mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.05.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 wejdz na link dwa posty na tobą i tam masz na pierwszej stronie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 06.05.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Witam a czy rura łącząca naczynie z piecem może byc z alupexa 20mm znajomy ma zrobione tak że od pieca idzie z miedzi z metr a dalej na strych alupex 20mm a przelew alupex 16mm. Nie, minimalna średnica wewnętrzna to 25mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semmac 08.05.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Zacytuj mu polską nornę dotyczącą zabezpieczenia otwartych instalacji http://www.is.pw.edu.pl/~pawel_kedzierski/Zabezpieczenie%20NW%20otwarte.pdf Chcesz mieć instalację zgodną z przepisami a co za ty idzie bezpieczną. Nie płać dopóki nie przerobią. Gadałem z technikiem z Ogniwo Biecz i według nich wszystko jest w najlepszym porządku, a uważać powinienem jedynie podczas palenia na ruszcie awaryjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 09.05.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Jeśli technik z Ogniwo uważa że jest wszystko w porządku to niech wyda Ci takie zaświadczenie na piśmie. Na wypadek jakiegoś nieszczęścia będziesz miał jakiś papier. Ogólnie masz bombę w kotłowni. Co z tym zrobisz Twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts