Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa kotłownia-czy jest coś źle zrobione?

semmac

Recommended Posts

Będę miał odbiór kominiarski kotłowni, ale pewnie kominiarz na temat tych błędów które tu wytknęliście się nie wypowie.

Ponieważ jeszcze nie zapłaciłem całej sumy za wykonanie kotłowni, to mam pewne pole manewru. Ale proszę o radę jak to załatwić. Jak powiem, że wyczytałem na forum, to facet mnie wyśmieje. Jak wezmę jako eksperta kogoś z firmy konkurencyjnej to powie, że każdy fachman ma swoje sposoby.

ć?

Zacytuj mu polską nornę dotyczącą zabezpieczenia otwartych instalacji

http://www.is.pw.edu.pl/~pawel_kedzierski/Zabezpieczenie%20NW%20otwarte.pdf

Chcesz mieć instalację zgodną z przepisami a co za ty idzie bezpieczną.

Nie płać dopóki nie przerobią.

Będe walczył o przebudowę.

Dzwoniłem do kominiarza. Niestety ich obchodzi tylko komin i nawiewy/wywiewy. Na temat podłaczenia nie będą

się wypowiadać.

A jak wygląda sprawa założenia siłownika na zawór czwórdrożny? Jesli się go podłaczy do sterownica e-coal

to chyba powinny współpracować ergo niebezpieczeństwo zamknięcia jest prawie zerowe?

Zacytuj mu polską nornę dotyczącą zabezpieczenia otwartych instalacji

http://www.is.pw.edu.pl/~pawel_kedzierski/Zabezpieczenie%20NW%20otwarte.pdf

Chcesz mieć instalację zgodną z przepisami a co za ty idzie bezpieczną.

Nie płać dopóki nie przerobią.

Gadałem z technikiem z Ogniwo Biecz i według nich wszystko jest w najlepszym porządku, a uważać powinienem jedynie podczas palenia na ruszcie awaryjnym