Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość grend

Witam musze zdecydować się na rolety i stąd pytania

1. Wymiar listew prowadzących po lewej i prawej stronie okna sa standardowe dla wszystkich producentów - tzn chodzi mi o to ze ta listwa zasłania mi praktycznie cały profil okienny a chce aby była węższa abym mógł na profil wejść styropianem

2 Da się zamontować rolety po położeniu styropianu - nie chodzi mi o jakies przycięcie styro czy zapiankowaniu jakies szpary ale o dojsscie wiertarka itp.

3 Jak obecnie sprzedają się rolety - pod kolor elewacji czy okna - mi się wydaje ze pierwsza wersja jest sensowna tylko ze wtedy parapet tez by musiał być pod kolor elewacji

https://forum.murator.pl/topic/200594-rolety-par%C4%99-pyta%C5%84/

1. Wymiar listew prowadzących po lewej i prawej stronie okna sa standardowe dla wszystkich producentów - tzn chodzi mi o to ze ta listwa zasłania mi praktycznie cały profil okienny a chce aby była węższa abym mógł na profil wejść styropianem

i tak nie wejdziesz chyba że masz nadstawną, w Integro musisz zostawić dostęp do skrzynki czyli najść na prowadnicę mak 5-10 mm zależy od skrzynek

Nie dajmy się zwariować z tą termiką, chcesz mieć cieplej, pod prowadnicę daj aerożel

2 Da się zamontować rolety po położeniu styropianu - nie chodzi mi o jakies przycięcie styro czy zapiankowaniu jakies szpary ale o dojsscie wiertarka itp.
da bo mocujesz tylko prowadnicę a nie skrzynkę i nie możesz mieć węgarka bo nie zamontujesz prowadnic

3 Jak obecnie sprzedają się rolety - pod kolor elewacji czy okna - mi się wydaje ze pierwsza wersja jest sensowna tylko ze wtedy parapet tez by musiał być pod kolor elewacji
to sprawa czysto indywidualna Edytowane przez nikt ważny
https://forum.murator.pl/topic/200594-rolety-par%C4%99-pyta%C5%84/#findComment-6822369

• 1 month później...