PAweł Mindak 03.05.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Witam. Wiele podobnych tematów ale dość starych może coś się zmieniło. Mam następujący problem:Chciałbym docieplić dach budynku z lat 80tych strop ackermana na górze szlaka i papa, dwuspadowy spadek 2%. Na ile dobra metodą byłoby na starą wylewkę dołożenie styro 10cm na to dwie warstwy papy termo i oczywiście kominki wentylacyjne. Nie wiem jak wygląda położenie styro na starej papie która widać miejscami było uszczelniana lepikiem czy folia budowlana zdała by się? Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 04.05.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Wszystko zerwać aż do betonu.Jak najgrubsze ocieplenie. Polecam położyć styropapę i nawierzchnowa na to. ładne obróbki i masz dach na lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romcost 04.05.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam serdecznie,Chciał bym się dołączyć do pytania, gdyż czeka mnie remont cieknącego dachu płaskiego w domu z lat 70-tych, o konstrukcji j.w. ale jednospadowego. Ma on wymiary 9*9m i mam do Was kilka pytań, papa czy membrana (folia), czy warto dawać więcej niż 150mm styroduru ? I z Waszych doświadczeń jaki to szacunkowo może być koszt (z obróbką blacharską i rynnami) - ile Was taki remont kosztował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts