roziok 04.05.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Czy ktoś z forumowiczów załatwiał te formalności jak w tytule ????? do tego muszę mieć "zezwolenia na zajęcie pasa drogowego w celu umieszczania urządzeń infrastruktury technicznej niezwiązanych z potrzebami zarządzania drogami lub potrzebami ruchu drogowego" Konkretnie chodzi o to ,że aby móc mieć rurę z woda pod drogą powiatową potrzebuje zezwolenia , a aby tą rurę tam zamontować muszę mieć pozwolenie na zajęcie pasa drogowego a konkretnie pobocza ,na roboty (Rurę osłonową już mam pod droga bo jak prąd ciągnęli to zapłaciłem i zrobili przebicie i zamontowali rurę osłonową, ale wody mi nie podłączą bo nie mam papierów . Mam już pozwolenie na budowę decyzje z powiatu iż moge tam założyć ta instalacje, i mapke jak ma ona przebiegać ,ale jeśli ktoś z forumowiczów ma może do wglądu do podpatrzenia jak powinno wyglądać --szczegółowy i aktualny plan sytuacyjny w skali 1:1000 lub 1:500, z zaznaczeniem granic i podaniem wymiarów planowanej powierzchni zajęcia pasa drogowego. --ogólny plan orientacyjny w skali 1:10 000 lub 1:25 000 z zaznaczeniem zajmowanego odcinka pasa drogowego oraz informacja o sposobie zabezpieczenia robót - jeżeli nie jest wymagany projekt organizacji ruchu. Bo tego wymaga ode mnie WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA DROGAMI to był bym wdzięczny za zdjęcia lub skan dokumentów na [email protected] Edytowane 4 Maja 2015 przez roziok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 04.05.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Trzeba złożyć wniosek u właściwego zarządcy drogi. Najczęściej odpowiednie wnioski znajdują się na stronie zarządcy, do zezwolenia potrzebny może jeszcze być projekt organizacji ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roziok 04.05.2015 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Właśnie o ten projekt organizacji ruchu mi chodzi ,resztę wiem i mam ale ten projekt nie wiem jak ma wyglądać i co ma w nim być i po to mi są te czyjeś projekty . Jeśli ktoś posiada PROJEKT ORGANIZACJI RUCHU to bym poprosił . Edytowane 4 Maja 2015 przez roziok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 05.05.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Projekt organizacji ruchu powinien być wykonany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 23 września 2003r. w sprawie szczegółowych warunków zarządzania ruchem na drogach oraz wykonywania nadzoru nad tym zarządzaniem. Projekt musi być zrobiony na podstawie planowanych robót w obrębie pasa drogowego i indywidualnie dostosowany do istniejącej organizacji ruchu i miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts