Gość grend 05.05.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 ... właśnie testuje sobie styropiany różnych producentów termoorganika, izolbet arbet promax genderka albaterm - chcę sobie odpowiedzieć na pytanie jaki styro najlepiej kupić na elewacje. Generalnie wszystkie styro które testowałem było o dziwo proste co jakoby dyskredytowało je wobec zagranicznych producentów - typu Knauf (gdzie na forum czytam non stop że sa z nim problemy) swisspor itd. Tylko jedna firma miała faktycznie niektóre płyty nierówne.Nie wiem od czego to zależy bo jednak zawsze się podkresla krzywiznę Polskich producentów względem zagranicznych - może okres wykonania ??? nie wiem?? Generalnie mogę wysnuć wniosek ze jakość styro to jego granulacja - różnica miedzy EPS 70 a 100 tej samej firmy polegala na mniejszych kulkach w granulacji. Reasumujac dla mnie dobry styropian to o gestej granulacji i ciezki - może jakiś fachowiec skomentuje moje wnioski ?Może wystarczy zwazyć paczke styro i każdy będzie wiedział który styro jest dobry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 05.05.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 http://www.gwarantowanystyropian.pl/2014/01/psps-wskazuje-minimalne-wagi-dla-styropianu-grafitowego/ Buduj nie główkuj. Tu zrobili to za Ciebie. Zamiast przejmować się odchyłkami tu +/- 2 mm tam 3 mm to kup dobrą tarę do styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 06.05.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) http://www.gwarantowanystyropian.pl/2014/01/psps-wskazuje-minimalne-wagi-dla-styropianu-grafitowego/ Buduj nie główkuj. Tu zrobili to za Ciebie. Zamiast przejmować się odchyłkami tu +/- 2 mm tam 3 mm to kup dobrą tarę do styro tylko KTOS musi tą tare obsługwać. Inaczej według gwarantowany styropian jest 23 producentów i spełniają wszystkie parametry to dlaczego mam kupic np. Termoorganike za 150 pln a nie np. Polstyr za 130 ??? Dla ładniejszego opakowania ? Czy mam się w tym momencie opierać na podstawie zachwytu inwestora nad jakims styro chociaż innych nie widział - oczywiście to jest drogi styro bo pewnie musi się przekonać ze dobrze zainwestował. Czy jednak oprzeć się na "gwarantowanym styropianie" i kupic ten który ma najlepszą cene Edytowane 6 Maja 2015 przez grend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts