michukichu 05.05.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam, wszystkich Forumowiczów. Od paru miesięcy "wziąłem się za robotę" i samemu remontuję kamienicę od rodziców, prawie zawsze szukając porad na tym forum. Z góry uprzedzam, że dopiero niedawno zapoznałem się z podstawowym sprzętem remontowo-budowlanym i moje pytania mogą wydawać się głupie. Chciałbym odnowić elewację, tynk jest zdrowy, nigdzie nie pęka. Budynek ma ok 140lat, wymiary 16mx10m wysokość 10/16metrów. Elewacja jest brudna, kolor szarozielony, poprzebarwiana. Ze względu na dużą powierzchnię chciałbym możliwie tanio ja odświeżyć. Pomyślałem, że można by ją wybielić wapnem malarskim zmieszanym z unigruntem. Czy takie rozwiązanie zda egzamin? Na jak długo taki zabieg wystarczy? Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 06.05.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Wiosna to i dzięcioły słychać , mimo dobrego wyglądu ścian losowo opukaj czy czasem gdzieś głucho nie odpowiada. Jeśli nie to zacznij od myjki ciśnieniowej, nie przesadzaj z ciśnieniem , woda no może z odpowiednim dodatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts