Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Końcowy koszt budowy szkieleciaka

siwy211

Recommended Posts

Witam, w przyszłym roku chce zacząć przygotowania do budowy domu i cały czas nie wiem czy robić dom murowany metodą gospodarczą czy szkieletowy przez firmę. Dom jest na razie rozplanowany na kolanie ale za to dość ekonomicznie, ponieważ budżet jest mocno ograniczony:

gora.jpgdol.jpg

W necie jest dużo informacji na temat tego ile może kosztować ale ceny są mocno teoretyczne i nic z tego nie można wywnioskować.

I teraz moja prośba skierowana dla osób które budowały dom szkieletowy. Będę wdzięczny za podsumowanie swoim domów:

1. Rok zakończenia budowy.

2. Powierzchnia użytkowa.

3. Końcowy koszty domu, od fundamentu po wykończenie.

4. Województwo lub powiat gdzie dom stoi.

5. Firma która zajmowała się budową.

Z góry dziękuje za pomoc.

Nie wiem na ile Ci to pomoze i czy wogole pomoże ale ja parter morowałem z BK a poddasze uzytkowe w szkielecie jako stropodach wiazarowy.Na domek o pow.100mkw uzytkowego cena za fundament(plyta)sciany nosne na parterze i konstrukcja szkieletu wraz z montazem wydalem 66 tys zl

Cena całkiem przyjemna, ale powiedz w którym roku to było?

• 2 weeks później...
Witam, w przyszłym roku chce zacząć przygotowania do budowy domu i cały czas nie wiem czy robić dom murowany metodą gospodarczą czy szkieletowy przez firmę. Dom jest na razie rozplanowany na kolanie ale za to dość ekonomicznie, ponieważ budżet jest mocno ograniczony:

[ATTACH=CONFIG]316017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]316018[/ATTACH]

W necie jest dużo informacji na temat tego ile może kosztować ale ceny są mocno teoretyczne i nic z tego nie można wywnioskować.

I teraz moja prośba skierowana dla osób które budowały dom szkieletowy. Będę wdzięczny za podsumowanie swoim domów:

1. Rok zakończenia budowy.

2. Powierzchnia użytkowa.

3. Końcowy koszty domu, od fundamentu po wykończenie.

4. Województwo lub powiat gdzie dom stoi.

5. Firma która zajmowała się budową.

Z góry dziękuje za pomoc.

Zapraszam do zapoznania się z ofertą na budowę domu w technologii ciężkiego szkieletu. Jeżeli dom energooszczędny z elementów prefabrykowanych jest tym co Pana interesuje to zapraszam. Nasza firma wykonuje bezpłatne wyceny projektów, również indywidualnych do stanu deweloperskiego. W związku z tym, że nasze domy budowane są w szybkim tempie a po podpisaniu umowy z nami dostajecie gwarancje ceny to koszty budowy nie zmieniają się.