hanias78 07.05.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 2 lata temu wybudowałam taras - solidny i fajny, grube drewno. Nie wiem tylko jaką barierkę zamontować, czy w ogóle...podobają mi się drewniane, ale wiem, ze nawet dobrze zaimpregnowane trzeba odnawiać co jakiś czas, z kolei metolowe - powykręcane, powywijane - nie podobają mi się w ogóle. Może coś doradzicie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrady 14.05.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Typów balustrad które można zamontować na tarasie jest bardzo za wiele. Ciekawym rozwiązaniem są balustrady z stali nierdzewnej. Mogą być one w całości wykonane z stali z wypełnieniem w postaci poziomych prętów, lub np. z wypełnieniem szklanym. Jeśli posiadasz nowoczesny dom i chcesz aby taras był jego wizytówką a Twój budżet pozwoli Ci trochę zaszaleć zainstalować można balustrady szklane samonośne, które nie posiadają konstrukcji stalowej. Rozwiązań jest mnóstwo. Każdy z nich wykonany jest pod indywidualny wymiar. Możesz wybrać opcję z montażem wtedy pracownicy przyjeżdżają na pomiar, wykonywany jest projekt aby przedstawić jak balustrada będzie wyglądać i ekipa przyjeżdża na montaż. Jeśli ilość mb tarasu jest mała zakupić można elementy do samodzielnego i montażu. Edytowane 15 Maja 2015 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spchod 14.09.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 A myślałaś o stali nierdzewnej ? Jest prostym ale i efektownym materiałem A na tarasu nie trzeba nie wiadomo jak zabudowywać no chyba, że jest dosyć wysoko Tak jak pisze kolega można również pomyśleć nad szkłem. Nie daje efektu ciężkości. Wstawiam parę realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 14.09.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Nie wiem czy do drewnianego tarasu będzie pasować,ale może taka Słupki i poręcze stal,wypełnienie linka nierdzewna 4mm Jak widać przygotowane było pod szkło,ale chyba za drogi gips i inwestor zdecydował się na razie na takie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 14.09.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 A myślałaś o stali nierdzewnej ? Jest prostym ale i efektownym materiałem A na tarasu nie trzeba nie wiadomo jak zabudowywać no chyba, że jest dosyć wysoko Tak jak pisze kolega można również pomyśleć nad szkłem. Nie daje efektu ciężkości. Wstawiam parę realizacji [ATTACH=CONFIG]330573[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]330574[/ATTACH] .... a woda którędy spływa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spchod 15.09.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 .... a woda którędy spływa ? Zapewne przez specjalnie ukryte odwodnienie, żeby zwykłe nie robiło złego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.09.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Zapewne przez specjalnie ukryte odwodnienie, żeby zwykłe nie robiło złego efektu. Super odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts