rol1529 07.05.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Przymierzam się do zrobienia prostego placyku zabaw dla dziecka. Jakaś huśtawka, zjeżdżalnia. Coś jak gotowe zestawy z Castoramy, tylko porządnej jakości . Najprawdopodobniej z kantówek 9x9. Domyślam się że taką huśtawkę należałoby zamocować do zabetonowanej kotwy. Na jaką głebokość należałoby lać beton? /k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 07.05.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Chyba nie interesują cię porady fragmentaryczne(?) Jeśli zależy ci na zdrowiu (i życiu!! ) własnego dziecka, to lepiej "przedobrzyć", niż potem gorzko żałować. Nawet do takiej banalnej roboty, jak zwykła huśtawka trzeba mieć "conieco" pojęcia o majsterkowaniu i podstawach statyki. Może najpierw przyjrzyj się konstrukcjom "marketowym", a potem przekroje drewna przemnóż przez 2 i zastosuj solidniejsze okucia, śruby/wkręty i cięgna, a dopiero wtedy pytaj o umocowanie słupów w gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 08.05.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ooooo! Widze ze kolega lubi mowic innym co maja robic, i jak zyc, oraz jak dzieci wychowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.05.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Jeśli już o to chodzi, to wychowałem nie tylko własne dzieci, ale mam już i wnuki A przecież nie o tym tu mowa, tylko o tym, że nie każdy może być technicznym "bochaterem" we własnym domu, bo brak doświadczenia (w przypadku pewnych odpowiedzialnych prac) może grozić życiu i zdrowiu domowników (w tym przypadku naszych "skarbów" - dzieci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 09.05.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Przymierzam się do zrobienia prostego placyku zabaw dla dziecka. Jakaś huśtawka, zjeżdżalnia. Coś jak gotowe zestawy z Castoramy, tylko porządnej jakości . Najprawdopodobniej z kantówek 9x9. Domyślam się że taką huśtawkę należałoby zamocować do zabetonowanej kotwy. Na jaką głebokość należałoby lać beton? /k Jak zabetonujesz na 50 cm to będzie git malina Jeśli już o to chodzi, to wychowałem nie tylko własne dzieci, ale mam już i wnuki . Liczba dzieci wychowanych nie jest żadnym wykładnikiem Edytowane 9 Maja 2015 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 10.05.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Liczba dzieci wychowanych nie jest żadnym wykładnikiem Zważ proszę, że wypowiedź Krzysiek88 była , a ty dalej w to brniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rol1529 12.05.2015 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Jak zabetonujesz na 50 cm to będzie git malina Liczba dzieci wychowanych nie jest żadnym wykładnikiem Dzięki za odpowiedzi, też mi się wydaje, że 50 cm będzie ok. Gotowce już oglądnięte i przemyślane, coś tam majsterkować też potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts