10Mariusz 07.05.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam! Jakiś czas temu na jednej ze ścian, elewacji od strony zachodniej zaczęły pojawiać się dziwne zacieki próby zmycia tych zacieków powodują, że zmieniają one kolor na pomarańczowy (po czasie kolor ten schodzi) Czy ktoś potrafi powiedzieć skąd biorą się te zacieki, jak powstają. Moje podejrzenia padają na krokwie a dokładniej sok+impregnat od tej strony wieje wiatr, zacina deszcz. Jako, iż chcę malować cała elewację chciałbym zlokalizować i usunąć w miarę możliwości ten problem. Z góry dzięki i pozdrawiam, Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.05.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Mam takie podejrzenie, może głupie . Jakieś chabazie rosną od tej strony domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10Mariusz 07.05.2015 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Nie głupie kolego. Jeszcze do nie dawna rosły dwa duże świerki i mniejszy berberys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 07.05.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 1. Coś co wychodzi na elewacji jest w środku tynku...2.Wygląda mi to tak jakby ktoś dał zanieczyszczenia organiczne lub podobny syf do tynku jak go mieszał (albo wpadły tak igły liście albo coś podobnego)...3. Na dechy i impregnacje mi to nie wygląda bo nie ma jakiegoś sensownego układu czy konstrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.05.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Albo, jak przedpiśca orzekł jest cuś w tynku... albo... Zapytałem, bo widziałem u sąsiadki elewację po wietrze upapraną sumakiem octowcem. Identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts