bombel6622 07.05.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam. Tak jak w temacie. Czym zastapic wkrety SPAX do deski tarasowej/ chodzi mi o to aby było tanie a deska nie pekała bez nawiercania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 07.05.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam. Tak jak w temacie. Czym zastapic wkrety SPAX do deski tarasowej/ chodzi mi o to aby było tanie a deska nie pekała bez nawiercania Aby było taniej i aby nie pękała, należy nawiercać i kupić wkręty ze stali nierdzewnej. Zrobisz raz na okres życia biologicznego desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.05.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Wkrętami do deski tarasowej tańszej firmy, "nie Spax". Jest tego trochę na znanym portalu aukcyjnym. np:http://allegro.pl/5x60-wkrety-tarasowe-nierdzewne-do-tarasu-100-szt-i5172538117.html Albo mocowanie niewidoczne - ale to raczej odpada, bo ma być tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 08.05.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Nie ma co oszczędzać- znajomy robił taras u siebie i na wkrętach oszczędził - kupił grube wkręty do drewna ( typowe na kilo) i w miejscach gdzie deska była najbardziej narażona na śnieg - deszcz i słońce to deska najbardziej zapracowała i wszystkie wkręty zwyczajnie strzeliły na mniej więcej połączeniu deski i legara ( około 200 wkrętów podobnie się zerwało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 08.05.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Tak jak pisze przemo1, poszukaj innego producenta....kupisz min. 50% taniej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel6622 10.05.2015 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Drodzy koledzy i koleżanki mam jeszcze jedno pytanie. Deski mocowane beda do legarów rozstawionych co 50 cm. i tu moje pytanie czy do kazdego legara mocowac deske?? Chodzi o to ze bedzie bardzo gesto tych wkretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel6622 10.05.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 i moze to srednio wyglądac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 10.05.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 nie szukaj oszczędności. Kupisz kiepskie wkręty to po dwóch zimach zaczną rdzewieć albo przebarwiać się i drewno. Alternatywą dla SPAX jest Shiga (była bo chyba już zniknęła z rynku). Ja używam Shigę od czasu do czasu. Równie dobre co SPAX. Kręć obowiązkowo do każdego legara !!!!!!!!!!!! Ma być gęsto !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts