mietek440 11.05.2015 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Oderwij deski i przykręcaj bezpośrednio do belek wieszaki - są różne , najmniej miejsca zajmą blaszane , tego typu http://www.budujiremontuj.republika.pl/grafika/es.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszkos 17.05.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Z racji, że to pomieszczenie wilgotne - zaproponuję rozwiązanie nietypowe (zrobiłem to kilka lat temu po zerwaniu trzciny z sufitu):Płyta mdf 3mm grubości, laminowana. Pociąłem na prostokąty ok. 1 m2. Można większe, ale ja montowałem sam. Do sufitu (desek) przykręciłem listwy montażowe (jeśli nie zależy Ci na poziomie - można pominąć), a do nich płyty. Łączenia zamaskowałem ozdobnymi listwami drewnianymi, a na styku ze ścianami - kątownikiem drewnianym.Taki sufit nie pęka nawet gdy strop nie jest sztywny ("chodzi") i jest trwalszy niż tynk lub g/k pomalowane farbą.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts