Olka 29.06.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Hi! Jestem tutaj pierwszy raz Proszę o opinie na temat izolacji łazienki. Czym te ściany i podłogę wysmarowac żeby woda nie przeciekła, jakie fugi itd. Własnie ten etap wykańczania domku jest przede mną. Na pewno ktoś z Was ma wieksze doswiadczenie w tym temacie niż ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 30.06.2004 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Moja propozycja którą zrealizowałem u siebie:- gruntowanie ścian,- położenie folii w płynie (nie jest to tanie ale daje pewne zabezpieczenie) na ścianach gdzie będą kafelki- położenie glazury- fugowanie (fuga do pomieszczeń mokrych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 30.06.2004 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Dzięki za odpowiedź Na pewno tak zrobię i dodatkowo podłogę też pokryję folią w płynie. Ta folia chyba mnie zrujnuje - jest strasznie droga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 30.06.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 W narożach, szczególnie przypodłogowych stosuje się przed smarowaniem folią w płynie także specjalne taśmy - przydatne szczególnie wtedy, gdy podłożem są płyty regipsowe lub podobne. Taśmy takie - razem z podobnym zabezpieczeniami otworów kanalizacyjnych można kupić w zestawach razem z folią płynną (np. Kreisel'a - kosztuje ok. 130 PLN).Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.07.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Dobrym srodkiem do izolacji pomieszczen mokrych sa preparaty Deitermanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.07.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 na podlodze u siebie pod prysznicem - ale nie mam brodzika - mam specjalnš matę izolacyjnš - z tego co tasmy w narozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 15.07.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 A po co ta płynna folia? Jakie funkcje ma to spełniać? Przed czym ma chronić?Może ktoś wie, bo ja sobie jakoś nie potrafię rozsądnie uzasadnić jej użycia.pzdr C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 16.07.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Przede wszystkim ma wyciągnąć jak najwięcej kasy z portfela...Może na piętrze to jeszcze ma jakiś sens zaizolowanie podłogi, aby w wypadku awarii pralki lub przelania wanny nie mieć mokrych plam na suficie, jeśli woda miałaby stać kilka dni?Ale w innych? Może ktoś ma przeciekające fugi lub płytki? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 17.07.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 U siebie w mieszkaniu zastosowałem w łazience membranę wodoszczelną Optiroca, jak dotąd sąsiad z dołu jeszcze się nie skarżył Adres firmy http://www.optiroc.pl/produkt_szczegoly.php?id=997&groupID=336&backOffset=0 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 19.07.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 W mieszkaniu w którym mieszkałem 8 lat nie było żadnej membrany wodoszczelnej tylko kafelki na ścianach i też sąsiad z dołu się nie skarżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 20.07.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 To ja już bym wolał, żeby pociekło na dół niż rozlało się po ślicznych deskach lub panelach w pokojach obok Swoją drogą to radzę wymieniać wężyki przyłączeniowe elastyczne co 2-3 lata. Kilka tg temu obudził mnie w mieszkaniu spory szum. Idę do kuchni a tam wali woda spod zlewozmywaka. Oczywiście pękł wężyk!! Nawet nie chcę myśleć co by było, gdyby mieszkanie było w tamtym momencie puste!! Zgroza !! pzdr C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 21.07.2004 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Hey, należy wymieniać wężyki co 2-3 lata ???? Mam wrażenie, że albo jesteś z branży hydraulicznej , albo masz za wysokie ciśnienie instalacji Bo normalnie to wężyk powinien naście lat wytrzymać - no może za wyjątkiem węża od pralki, ale ten po to ma zawór, żeby go używać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 21.07.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Sławek mój miał ok 5 lat i strzelił !!! a co to jest branża instalacyjna ?? C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 21.07.2004 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Hi! dzięki za wszystkie podpowiedzi. Moja łazienka znajduje sie niestety na piętrze i będę zmuszona do położenia tej "wspaniałej foli w płynie i taśm" itd. Cała jest wyłożona regipsem i to też muszę zaizolować. Coś mi się wydaje że łazienka będzie największą inwestycją w naszym domu Nasi rodzice zaoszczędzili na izolacji no i teraz .... mają ogromnego grzyba na ścianie. Przeciekła kabina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts