niggawhite 07.05.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Czy może mi ktoś powiedzieć jakie jest techniczne uzasadnienie dla stosowania podkładek EPDM pod legary, deski tarasowe. Jako przykład mogę podać: https://dystansowe.pl swoją drogą ciekawa oferta. Co wiąże się z niestosowaniem tych podkładek ? Czy legary powinny być izolowane od podłoża? Czy jako dystans pomiędzy legarem a podłożem można stosować również inne materiały np podkładki plastikowe? Edytowane 6 Czerwca 2019 przez niggawhite błąd ortograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.05.2015 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Zawsze możesz wybrać inny materiał stosowany jako izolacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niggawhite 12.05.2015 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 :rolleyes: Tak, wyczytałem że pod legar można położyć papę, albo wysypać trociny , lub zastosować tanie chińskie podkładki poziomujące z plastiku. Jednak ja pytam o rozwiązanie najlepsze....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niggawhite 06.06.2019 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Wybrałem pasy z gumy EPDM oraz podkładki okrągłe. Teras ma już kilka lat i sprawują się świetnie. Nic nie trzeszczy, wszystko jest bardzo dobrze wygłuszone. Guma nie farbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fadros 08.06.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Akurat temat dla mnie na czasie. Muszę się zabrać za taras. Planuję stopy betonowe + kotwy dla legarów. Legary i deska szczotkowana modrzew syberyjski. Czy wtedy dawać te podkładki między legarem a deskami? One nie trzymają wody? Bo tak jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że jak one namokną to długo drewno będzie wilgotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts