Gość grend 08.05.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A te okna na czymś stoją czy wiszą w powietrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 08.05.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Lepiej od czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) montaż warstwowy w styropianie bez wysuniecia z mozliwością założenia rolet integra bez dawania 50 cm styro Nie wiszą w powietrzu tylko stoja na XPSie. Dodatkowo duże okna mają od spodu mocowane kotwy. Mniejsze okna też będą miały płaskowniki mocowane na scianie zewnętrznej i do listwy podokiennej. Na zdjęciu nr 2 widać "wycinke" w cegle aby styk XPS mur nie pekał na ścianie wewnętrznej Styro na rantach jest wklejone równo z krawedzią okna aby można było bić kołki bezpośrednio w mur a nie przez XPS - także blacha przylega do muru a nie XPS-a Edytowane 8 Maja 2015 przez grend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Zdjęcie nr 5 to skończony montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 to jest skończony, doklejalem na zwykły Soudal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 [ATTACH=CONFIG]316409[/ATTACH] to jest skończony, doklejalem na zwykły Soudal Czy dobrze widzę, że twoje prostokątne okno ma tylko trzy boki (domyśl się o co chodzi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Czy dobrze widzę, że twoje prostokątne okno ma tylko trzy boki (domyśl się o co chodzi)? nie szukaj dziury w całym - na rancie dolnym tez będzie tasma tylko ja nie musze tego robić od razu jak ekipa. Wole to zrobić po tynkach. Z drugiej strony nie wiem czy nie dam silikonu bo już mi się skończyła tasma. Co jest lepsze silikon czy taśma - chodzi na rancie dolnym gdzie jest listwa podokienna. Nie wkleiłem tego rozwiązania dla "punktacji" tylko z pytaniem czy to nie jest najlepszy montaż żeby mieć 3 w jednym z 20 cm styropianem ? Czyli: 1.montaz warstwowy 2 montaż w styropianie 3 montaż rolet integra w 20 cm styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ostatnie pytanie bo mam wrażenie, że szukasz tylko pozytywnych opinii Montaż jak widać "na kotwy" w "ramce" z XPSa. O co opierają się (jeżeli są) boczne klocki podporowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ostatnie pytanie bo mam wrażenie, że szukasz tylko pozytywnych opinii Montaż jak widać "na kotwy" w "ramce" z XPSa. O co opierają się (jeżeli są) boczne klocki podporowe? Oczywiście tylko mnie interesują pozytywne opinie... - daj spokój. Mi chodzi o waszą opinie czy to ma sens i żeby nie było to na zasadzie a tutaj nie podklejone a tutaj nierówno pianka przycieta... XPS jest idelanie wypoziomowany - okno opiera się cała powierzchnia listwy podokiennej - nie znajdziesz tam milimetrowej szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Oczywiście tylko mnie interesują pozytywne opinie... - daj spokój. Mi chodzi o waszą opinie czy to ma sens i żeby nie było to na zasadzie a tutaj nie podklejone a tutaj nierówno pianka przycieta... XPS jest idelanie wypoziomowany - okno opiera się cała powierzchnia listwy podokiennej - nie znajdziesz tam milimetrowej szpary No to kolejny ostatni post w temacie Pytam o boczne klocki (których chyba nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Czyli boczne klocki sa obowiązkowe na krawędziach bo tam są okucia i niby jest największy nacisk ? Nie wiem czy pisałem ale moje małe okna nie maja okuć. I tak samo ten styl podkładki na krawędziach gdy jest listwa podokienna albo poszerzenie nie przekonuje mnie - tym bardzie ze klocki zazwyczaj trafiają tam żeby było równo a nie pod profile a widziałem już dziesiątki okien montowanych w przeróżny sposób. Wojtek to rob następne podejście może się uda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Nie wiem czy pisałem ale moje małe okna nie maja okuć. Na zdjęciu "skończony montaż" masz okno otwierane bo widać zawias. Montaż zrobiony "na kotwy". Klocki boczne w tej sytuacji przynajmniej wskazane jeżeli nie niezbędne (zależnie od rozmiaru i konstrukcji okien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Na zdjęciu "skończony montaż" masz okno otwierane bo widać zawias. Montaż zrobiony "na kotwy". Klocki boczne w tej sytuacji przynajmniej wskazane jeżeli nie niezbędne (zależnie od rozmiaru i konstrukcji okien). No faktycznie tutaj jest zawias i jeszcze jedno male okno ma zawiasy bo to jest na piętrze.... Ale odbiegamy od meritum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 No faktycznie tutaj jest zawias i jeszcze jedno male okno ma zawiasy bo to jest na piętrze.... Ale odbiegamy od meritum..... A co jest meritum? Myślałem, że poprawny montaż? Jedno małe okna ma zawiasy. A na zdjęciu nr 5 po lewej to nie są czasem "jedne małe drzwi balkonowe"? Tam też pytanie o boczne klocki podporowe jest odbieganiem od meritum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 nie to jest duże okno które stoi na poszerzeniu i jest przymocowane od dołu na kotwy... Czyli Wojtek punktuj dalej - albo raczej wymyślaj dalej - tutaj jak się przyjrzysz to zobaczysz poszerzenie - i nie stoi to na XPS-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 nie to jest duże okno które stoi na poszerzeniu i jest przymocowane od dołu na kotwy... Czyli Wojtek punktuj dalej - albo raczej wymyślaj dalej[ATTACH=CONFIG]316416[/ATTACH] - tutaj jak się przyjrzysz to zobaczysz poszerzenie - i nie stoi to na XPS-ie Sorry. Odróżniasz pojęcie boczne od dolne? Byś miał dobre samopoczucie w weekend napiszę: Ok. Jesteś mistrzem świata, który obalił wszelkie zalecenia ITB, RAL, teoretyków i praktyków montażu a także wskazówki zawarte w instrukcjach producentów stolarki. Chylę czoła i przestaję "punktować" bo co ja biedny żuczek wiem o montażu okien A jak na zdjęciu nr 5 z pierwszego postu jest okno 2 skrzydłowe to ja jestem ślepcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.05.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 wiadomo że to nie jest okno te same - tylko to jest okno DUŻE i tutaj był przykład bo tego jednoskrzydłowego nie mam zdjęć.... to kołki boczne zostawiasz po montażu ?????????????? Co jeszcze wymyślisz. Po prostu żal.....Tak w ogóle po co tutaj się rozpisujesz jeżeli nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie czy taki montaż spełnia te 3 warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.05.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 to kołki boczne zostawiasz po montażu ?????????????? Co jeszcze wymyślisz. Po prostu żal..... Tak w ogóle po co tutaj się rozpisujesz jeżeli nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie czy taki montaż spełnia te 3 warunki. Kołki boczne? Co przez to rozumiesz, że aż "żal"? Ja się nie znam (taki wniosek płynie z twoich postów) ale czy inni też nie?http://static.wixstatic.com/media/30b796_6c7730ab81c74ef78350fe71ec0db185.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.05.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Dużo błędów, będziesz regulował okna co miesiąc aż braknie regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts