cisza90 08.05.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Witajcie Nie mam pojęcia co i jak... Chciałabym wygłuszyć ścianę działową w mieszkaniu ,bo obok mieszka delikatnie mówiąc bydło. Ściana ma 13m2. Akustyka leży i kwiczy-dosłownie,bo słychać wszystko. Proszę wytłumaczcie mi,jak pastuch krowie na rowie,jak się za to zabrać? Jakie i skąd najlepiej mam kupić profile,do zabudowania ścianki szkieletowej? Od czego zależy wybór tych profili? Chcę użyć wełny mineralnej 20cm +płyta gipsowo-kartonowa Może głupie pytania,ale u nas w domu trzy kobiety,nie znamy się na tym pojęcia nie mam co kupić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.05.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Robisz tzw przedscianke. Di tego sa potrzebne profile UD 30 obwodowo i Cd60 czyli tzw słupki. Wejdz na stronę któregokolwiek producenta systemu suchej zabudowy i tam asz rysunki takich ścianek. Dodatkowo wieszaki es 225 kolki szybkiego montażu, taśmy akustyczne, wkrety do płyty no i plyta, plus np uniflot. Ewentualnie gladz i farba. Oczywiście welna, rocton będzie tu chyba najlepszy 2x10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza90 09.05.2015 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Robisz tzw przedscianke. Di tego sa potrzebne profile UD 30 obwodowo i Cd60 czyli tzw słupki. Wejdz na stronę któregokolwiek producenta systemu suchej zabudowy i tam asz rysunki takich ścianek. Dodatkowo wieszaki es 225 kolki szybkiego montażu, taśmy akustyczne, wkrety do płyty no i plyta, plus np uniflot. Ewentualnie gladz i farba. Oczywiście welna, rocton będzie tu chyba najlepszy 2x10 cm Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 10.05.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Polecam też obejrzeć krótki film z montażu takiej przedścianki w krótkim filmie na YouTube pod adresem.Ważne aby znaleźć wykonawcę, który już takie rzeczy robił. Mimo, że wydaje się to proste to przy akustyce można łatwo popsuć drobnymi niedoróbkami cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts