Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rady dla zielonej w temacie

cisza90

Recommended Posts

Witajcie :)

Nie mam pojęcia co i jak...:rolleyes:

Chciałabym wygłuszyć ścianę działową w mieszkaniu ,bo obok mieszka delikatnie mówiąc bydło.

Ściana ma 13m2.

Akustyka leży i kwiczy-dosłownie,bo słychać wszystko.

Proszę wytłumaczcie mi,jak pastuch krowie na rowie,jak się za to zabrać?

Jakie i skąd najlepiej mam kupić profile,do zabudowania ścianki szkieletowej?

Od czego zależy wybór tych profili?

Chcę użyć wełny mineralnej 20cm +płyta gipsowo-kartonowa

Może głupie pytania,ale u nas w domu trzy kobiety,nie znamy się na tym pojęcia nie mam co kupić...

Pozdrawiam :)

Robisz tzw przedscianke. Di tego sa potrzebne profile UD 30 obwodowo i Cd60 czyli tzw słupki. Wejdz na stronę któregokolwiek producenta systemu suchej zabudowy i tam asz rysunki takich ścianek. Dodatkowo wieszaki es 225 kolki szybkiego montażu, taśmy akustyczne, wkrety do płyty no i plyta, plus np uniflot. Ewentualnie gladz i farba. Oczywiście welna, rocton będzie tu chyba najlepszy 2x10 cm

Robisz tzw przedscianke. Di tego sa potrzebne profile UD 30 obwodowo i Cd60 czyli tzw słupki. Wejdz na stronę któregokolwiek producenta systemu suchej zabudowy i tam asz rysunki takich ścianek. Dodatkowo wieszaki es 225 kolki szybkiego montażu, taśmy akustyczne, wkrety do płyty no i plyta, plus np uniflot. Ewentualnie gladz i farba. Oczywiście welna, rocton będzie tu chyba najlepszy 2x10 cm

Bardzo dziękuję :)