Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryzwa wylewka z chudziaka

bea135

Recommended Posts

Witam mam problem okazało się że chudziak wylany jest bardzo krzywo miedzy jednym rogiem a drugim jest 5 cm różnicy. Mam dwie możliwości albo wyrównywać styropianem i kłaść od 20 do 25 cm styropianu albo nadlać betonu . Co polecacie?

skad to wiadomo.ktos to niwelowal?miedzy jednym rogiem czego?pokoju,na wiekszej powierzchni,na ławach?to parter ?pietro?

wg mnie chudziak jest tylko podstawą do dalszej roboty ja wylewałem fundamenty pod hale i tam nikt nie mierzył ile cm jest w góre czy w dół potem przy kolejnej warstwie betonu to się niwelowało i było ok chudziak to tylko pre izolacja wg mnie jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi

Tak była osoba która będzie robiła wylewki. Różnica wynosi 5 cm między rogami domu, długość domu 9,5 m. Jest to parter

kazda prawie budowa ktora niweluje pod styropiany to miedzy 2 a 5cm(90%) rekord to 16cm na nowym domu a 8cm na czterech skrzydlach drzwi balkonowych wiec jestes w normie.na pewno wszedzie siatka i ja nie dziele jednego pomieszczenia wiecej niz 2cm.kolejna wazna rzecz to co idzie na posadzki.trudna sprawa nie wiem jak leca poziomy.trzeba uwazac zeby nie przeciazyc plyty lub jej nie przelamac

kazda prawie budowa ktora niweluje pod styropiany to miedzy 2 a 5cm(90%) rekord to 16cm na nowym domu a 8cm na czterech skrzydlach drzwi balkonowych wiec jestes w normie.na pewno wszedzie siatka i ja nie dziele jednego pomieszczenia wiecej niz 2cm.kolejna wazna rzecz to co idzie na posadzki.trudna sprawa nie wiem jak leca poziomy.trzeba uwazac zeby nie przeciazyc plyty lub jej nie przelamac

m3 betonu z kreta kosztowo wychodzi tak samo jak styro, takze jezeli chodzi o koszty to bez znaczenia.

to u mnie murarze sie popisali, posadzkarz byl w szoku bo na caly dom, praterowy, powierzchnia chodziaka 230m tylko w jednym rogu pokoju bylo 0,5cm nizej ,a tak wszystko igla :)

m3 betonu z kreta kosztowo wychodzi tak samo jak styro, takze jezeli chodzi o koszty to bez znaczenia.

to u mnie murarze sie popisali, posadzkarz byl w szoku bo na caly dom, praterowy, powierzchnia chodziaka 230m tylko w jednym rogu pokoju bylo 0,5cm nizej ,a tak wszystko igla :)

nie do konca tak samo.problem bedzie jak 10 czy 11cm zacznie wysychac i bedzie to trwalo 3 razy duzej a ten ktos bedzie chcial szybko wykanczac i sie wprowadzac,ponadto powyzej 6-7 cm rosnie skurcz .wiec roznica jest i to bardzo duza