bea135 09.05.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Witam mam problem okazało się że chudziak wylany jest bardzo krzywo miedzy jednym rogiem a drugim jest 5 cm różnicy. Mam dwie możliwości albo wyrównywać styropianem i kłaść od 20 do 25 cm styropianu albo nadlać betonu . Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.05.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 wypełnić keramzytem albo perlitem pod styropian. reszte wyrównać wylewką z mixo-kreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 10.05.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Witam mam problem okazało się że chudziak wylany jest bardzo krzywo miedzy jednym rogiem a drugim jest 5 cm różnicy. Mam dwie możliwości albo wyrównywać styropianem i kłaść od 20 do 25 cm styropianu albo nadlać betonu . Co polecacie? skad to wiadomo.ktos to niwelowal?miedzy jednym rogiem czego?pokoju,na wiekszej powierzchni,na ławach?to parter ?pietro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea135 11.05.2015 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Tak była osoba która będzie robiła wylewki. Różnica wynosi 5 cm między rogami domu, długość domu 9,5 m. Jest to parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 11.05.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 wg mnie chudziak jest tylko podstawą do dalszej roboty ja wylewałem fundamenty pod hale i tam nikt nie mierzył ile cm jest w góre czy w dół potem przy kolejnej warstwie betonu to się niwelowało i było ok chudziak to tylko pre izolacja wg mnie jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 12.05.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 5cm na przekroju domu to nic nie zaprzątaj sobie tym głowy. Gorzej jak by to było na szerokości łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 14.05.2015 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Tak była osoba która będzie robiła wylewki. Różnica wynosi 5 cm między rogami domu, długość domu 9,5 m. Jest to parter kazda prawie budowa ktora niweluje pod styropiany to miedzy 2 a 5cm(90%) rekord to 16cm na nowym domu a 8cm na czterech skrzydlach drzwi balkonowych wiec jestes w normie.na pewno wszedzie siatka i ja nie dziele jednego pomieszczenia wiecej niz 2cm.kolejna wazna rzecz to co idzie na posadzki.trudna sprawa nie wiem jak leca poziomy.trzeba uwazac zeby nie przeciazyc plyty lub jej nie przelamac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 18.05.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 kazda prawie budowa ktora niweluje pod styropiany to miedzy 2 a 5cm(90%) rekord to 16cm na nowym domu a 8cm na czterech skrzydlach drzwi balkonowych wiec jestes w normie.na pewno wszedzie siatka i ja nie dziele jednego pomieszczenia wiecej niz 2cm.kolejna wazna rzecz to co idzie na posadzki.trudna sprawa nie wiem jak leca poziomy.trzeba uwazac zeby nie przeciazyc plyty lub jej nie przelamac m3 betonu z kreta kosztowo wychodzi tak samo jak styro, takze jezeli chodzi o koszty to bez znaczenia. to u mnie murarze sie popisali, posadzkarz byl w szoku bo na caly dom, praterowy, powierzchnia chodziaka 230m tylko w jednym rogu pokoju bylo 0,5cm nizej ,a tak wszystko igla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 19.05.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 m3 betonu z kreta kosztowo wychodzi tak samo jak styro, takze jezeli chodzi o koszty to bez znaczenia. to u mnie murarze sie popisali, posadzkarz byl w szoku bo na caly dom, praterowy, powierzchnia chodziaka 230m tylko w jednym rogu pokoju bylo 0,5cm nizej ,a tak wszystko igla nie do konca tak samo.problem bedzie jak 10 czy 11cm zacznie wysychac i bedzie to trwalo 3 razy duzej a ten ktos bedzie chcial szybko wykanczac i sie wprowadzac,ponadto powyzej 6-7 cm rosnie skurcz .wiec roznica jest i to bardzo duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts